Tatăl îndoliat a leșinat lângă sicrie: «Nu voi uita imaginea cu fetele mele făcute bucăți»

4-act-1-3col-barbatul.jpg

George Braunstein a fost mereu sprijinit de fratele său
Foto: Florin Şuler

Joi dimineaţă îşi ştia fetiţele acasă cu mama lor, vineri la prânz le vedea feţişoarele zdrobite în trei sicrie albe. Drama Alexandrei Braunstein, femeia care s-a aruncat în faţa trenului cu cei trei copilaşi în braţe, a devenit acum drama soţului ei, rămas singur pe lume.

Viaţa lui George Braunstein a devenit un coşmar. Până mai ieri soţ şi tată a trei fete frumoase, bietul om s-a trezit într-o clipită singur pe lume. În loc să înceapă pregătirile pentru venirea pe lume a celui de-al patrulea urmaş, bucureşteanul a făcut ieri pregătiri pentru înmormântarea soţiei Alexandra şi a fetelor Georgiana (10 ani), Daria (8 ani) şi Andreea (3 ani).

 

Într-un moment de nebunie, mama şi-a luat fetele şi le-a curmat viaţa sub roţile trenului, joi dimineaţă, în apropiere de Halta Brăneşti. Ieri, încă de la primele ore ale dimineţii, s-au adunat la IML toate rudele femeii sinucigaşe, mai puţin mama ei, care a rămas la Brăneşti. În curtea instituţiei s-a lăsat cu scandal. Asta, după ce unul dintre fraţii Alexandrei a avut mai multe discuţii cu soţul ei, privind locul înmormântării.

Zoom
Momentul în care mașinile mortuare ies din curtea IML
Foto: Florin Şuler

Complet distrus de nenorocirea care l-a lovit, George Braunstein, soţul Alexandrei, abia a putut rupe două cuvinte. “Nici nu pot să vorbesc. Mai lăsaţi-mă puţin”, ne-a spus bărbatul. Acesta a fost mai mult târât pe braţe de fratele lui, în momentul în care a aflat că nu-şi poate lua acasă nici soţia, nici cele trei fetiţe, deoarece nu venise pregătit pentru astfel de situaţii. Mai exact, cei de la IML i-au spus că trebuie să aducă haine şi cele necesare pentru ridicarea trupurilor neînsufleţite de la morgă.

Zoom
Rudele s-au adunat la priveghi sub cortul din fața casei
Foto: Florin Şuler

 

Aşa că au plecat cu toţii la un hipermarket din zona Vitan de unde au făcut cumpărături. După câteva ore, au revenit cu taxiul la IML, însă, la scurt timp, a apărut altă problemă: au început să se certe pe numele de pe cruce, motiv pentru care au cerut modificarea celor patru cruci. În tot acest timp, medicii legişti încă se chinuiau să refacă trupurile sfârtecate de tren ale celor patru. “Cu chiu, cu vai, fetiţele au putut fi îmbrăcate şi aşezate în sicriu. În schimb, pentru mamă nu s-a mai putut face absolut nimic. Ea a fost aşezată fix ca un pachet, din păcate”, ne-a declarat un angajat al institutului. O altă dispută a apărut în momentul în care unul dintre fraţii Alexandrei a spus că “îşi doreşte foarte mult ca sora lui şi nepoţelele să fie aduse şi prin Brăneşti, la casa părintească, unde mama ei zace şocată şi plânge încontinuu. Dar, soţul femeii refuză categoric acest lucru”, ne-a mărturisit un apropiat al familiei.

Zoom
Foto: Florin Şuler

În jurul orei 16.00, familia a reuşit, după toate certurile şi neînţelegerile apărute, să ridice corpurile neînsufleţite. A fost un moment crunt pentru George Braunstein care, atunci când a văzut cele patru sicrie, a leşinat, rudele fiind nevoite să-l stropească cu apă. “Am ridicat capacele sicrielor şi le-am văzut. Erau numai bucăţi. Imaginea asta n-o să mi-o scot din minte niciodată!”, a mărturisit apoi bărbatul, iar lacrimile îi curgeau şiroaie pe obraji.

 

Alexandra suferea de depresie

Zoom
Alexandra

Două dube au preluat sicriele celor patru şi s-au îndreptat spre zona Sebastian, acolo unde locuiau. Pe strada sergent Gheorghe Donici, la nr. 19, în faţa unei case dărăpănate, rudele au pus un cort alb pe trotuar. La poartă au pus un altar din tablă unde oamenii vin şi aprind lumânări, apoi sunt invitaţi la umbră la un pahar de suc sau de bere. Noroc cu vecinii, care s-au mobilizat şi le-au adus mese, scaune, apă. Atmosfera e apăsătoare, iar canicula o face şi mai greu de suportat. Într-un final, George şi-a adunat ultimele puteri, a ieşit din casa care adăpostea sicriele şi a dat primele explicaţii: “Nu vreau să fiu acuzat de nimic. Nu-i adevărat că nu ne înţelegeam bine. Dacă era aşa, ea nu ar mai fi locuit cu mine. Când s-a întâmplat nenorocirea, eu mă simţeam foarte rău. Ştiam că e bolnavă, că are depresie. Dar nu din cauza mea, depresia a făcut-o pe când avea 12-13 ani, iar eu îi spuneam mereu să-şi ia pastilele”.

Zoom
Astăzi, vor fi înmormântate la Cimitirul Străulești
Foto: Florin Şuler

Omul mai are de trecut un hop, înmormântarea de sâmbătă (19 august). Apoi, îşi va închide durerea în suflet şi-şi va duce crucea toată viaţa.

Ajutor de înmormântare de la primărie

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 5 au hotărât să aloce 15.000 de lei de la bugetul local, în procedură urgentă, pentru acordarea unui ajutor de înmormântare familiei mamei sinucigaşe. Conform acestora, cazul Alexandrei Braunstein a fost în atenţia autorităţii locale în anul 2008, când Serviciul Autoritate Tutelară a realizat o anchetă socială la domiciliul femeii.

Ancheta a fost solicitată de Judecătoria Sectorului 5, ca urmare a divorţului intentat de aceasta, şi a vizat modul în care era întreţinută şi crescută prima fiică a soţilor Braunstein. În acel an, ca urmare a separării de soţ, Alexandra se mutase la mama ei, în Brăneşti, Ilfov, locul în care şi-a găsit sfârşitul.

 

loading...
Loading...

Citește și

  • Tragedia care a avut loc joi (17 august), în Brăneşti, la o aruncătură de băţ de Bucureşti, a şocat o ţară întreagă. Alexandra Braunstein (30 de ani), însărcinată în cinci luni, şi-a privit pentru ultima oară în ochi cele trei fetiţe, iar apoi le-a înfăşcat şi s-a aruncat împreună cu ele în faţa unui tren care circula cu 160 km la oră. Lumea a rămas împietrită!

  • mama sinucigasa

    Informațiile care încep să reiasă din ancheta începută de polițiști în cazul mamei sinucigașe care s-a omorât împreună cu cele trei fetițe ale ei sunt înfiorătoare. Copiii n-au avut nicio idee despre intenția macabră a mamei lor.

  • sinucidere branesti

    Specialiștii încearcă să înțeleagă gestul tinerei de 30 de ani, însărcinată, care s-a aruncat în fața trenului împreună cu ceilalți trei copii ai ei, joi, 17 august. Tragedia s-a petrecut în localitatea ilfoveană Brănești, iar anchetatorii au găsit un bilet de adio, în care mama scrisese că nu mai suportă suferința.

  • mama sinucigasa

    Gestul femeii de 30 de ani care s-a aruncat în faţa trenului cu copiii în braţe a şocat o ţară întreagă, dar în special pe apropiaţii ei. Tânăra suferea de depresie şi fusese internată de două ori la Spitalul de Psihiatrie, unitate sanitară unde s-a deschis o anchetă. În prezent ea nu urma niciun tratament, dar se pare că boala ei era o problemă veche cu care se confrunta. Mama Alexandrei Braunstein a făcut mărturisiri halucinante despre problema ei de sănătate.