Stelian Tănase este noul director al TVR

Citeste tot despre: 

Scriitorul Stelian Tănase este noul director al Televiziunii Române. „Dacă vin eu acolo, va fi foarte multă cultură”, a „ameninţat” el.

După demisia lui Claudiu Elwis Săftoiu şi reţinerea în numirea lui lui Rareş Bogdan, scriitorul Stelian Tănase a fost numit la şefia TVR, cu 405 voturi pentru şi doar două voturi împotrivă.

În prima parte a zilei, Stelian Tănase a fost avizat favorabil de comisiile de cultură reunite, cu unanimitate de voturi, pentru a prelua funcţia de preşedinte-director interimar al TVR. „Dacă vin eu acolo, va fi foarte multă cultură, vă rog să aveţi încredere în asta”, a precizat el.

În cadrul audierilor, Tănase a spus că echidistanţa în cazul televiziunii publice este deosebit de importantă, iar rolul său va fi tocmai de a păstra acest lucru.

Stelian Tănase are 61 de ani, este scriitor, eseist, istoric, politolog, publicist şi analist politic. A absolvit Facultatea de Filosofie din Bucureşti, în 1977. A participat la evenimentele din 21 -22 decembrie 1989, iar în 1991 devine vicepreşedintele Alianţei Civice.

Este considerat o personalitate a societăţii civile româneşti.


Loading...