Spirit, căţeluşa torturată de o minte bolnavă

8-act-1.3col-14cm.jpg

Căţeluşa e în stare bună după operaţie, dar nu va uita niciodată câtă suferinţă pot provoca oamenii

Omul este lup pentru om, dar pe animale îşi dă doctoratul în cruzime. O brută de om a torturat până a lăsat lat un Ciobănesc German, pe care apoi l-a abandonat pe un câmp de la marginea Bucureştiului, în ger. Căţeluşa, botezată de salvatorii ei Spirit of Gaia, a fost operată şi îngrijită.

Capitala României este în mijlocul unui nou scandal european. Presa britanică ne arată din nou cu degetul din cauza unui act de cruzime inimaginabilă, săvârşită cu poftă de un om care nu pare a fi în deplinătatea facultăţilor mintale. O căţeluşă din rasa Ciobănesc German a fost găsită marţea trecută, mai mult moartă decât vie, pe un câmp din Chiajna, la doi paşi de calea ferată.

8-act-2.2col-7cm.jpg

Spirit of Gaia, tristă în timpul operaţiilor
Foto: Tom Ross/DailyMail

Patrupedul a fost bătut cu bestialitate, probabil cu o bâtă. Avea piciorul stâng din spate tăiat, coada – la fel, coloana vertebrală ruptă, iar în gură abia dacă îi mai rămăseseră câţiva dinţi. Medicii veterinari la care a ajuns căţeluşa spun că rar le-a fost dat să vadă asemenea ură îndreptată asupra animalelor. “Acest psihopat, care este încă în libertate, are un obicei în a tortura animale. Dovada acestui fapt este că am găsit în aceeaşi zonă şi cadavre ale unor căţeluşi de numai câteva luni. Împreună cu poliţia şi cei de la medicină legală veterinară am prelevat aceste cadavre pentru necropsia care face obiectul dosarului penal deschis deja”, ne-a spus dr. Garofiţa Hoffman, administratorul centrului Dog Rescue România. Spirit merge din nou pe propriile picioare.

8-act-3.2col-7cm.jpg

Prezentatoarea TV Anneka Svenska (păr blond) a fost şocată de rănile de pe corpul căţeluşei
Foto: Tom Ross/DailyMail

Chiar dacă i-au mai rămas doar trei membre, în urma abuzului la care a fost supusă, nu şi-a pierdut încrederea în oameni. În privirea ei se vede iertarea, dar şi că face eforturi mari să înţeleagă natura umană. Povestea ei a ajuns deja în presa britanică. DailyMail şi Green WorldTV îi alocă un spaţiu generos, iar articolele lor au stârnit o sumedenie de reacţii negative la adresa românilor.

Iată cum arată documentarul realizat de Green World TV

 

 

Click! spune

Un proiect de lege care prevede o pedeapsă de 7 ani de închisoare pentru cei care torturează şi ucid animale se află în acest moment la Camera Deputaţilor. “Sperăm ca acest proiect legislativ să primească aviz pozitiv cât mai repede, pentru ca Spirit şi alte cazuri similare să nu rămână doar un număr statistic”, spun medicii veterinari ai centrului.

answear.ro%20

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1