Soluţii inedite de scos petele

Ultima actualizare:

Pentru mobilier din piele

 Petele de grăsime sau de orice altceva de pe canapelele din piele se scot cu ajutorul sosului tartar. Amesteci o lingură de suc de lămâie cu una de sos tartar, după care aplici soluţia pe locul pătat. Laşi să acţioneze timp de zece minute, după care clăteşti bine cu apă şi săpun. Petele de cerneală se scot cu ajutorul pastei de dinţi.

Pentru perdele

 Perdelele îngălbenite de fum de ţigară se ţin la înmuiat în apă cu sare.Dacă adaugaţi la soluţia de spălat un pachet de praf de copt, obţineţi perdele imaculate. Puteţi apreta fără a deteriora perdelele dacă le înmuiaţi în apa în care a fiert orez.Perdelele colorate devin curate fără a-şi pierde din culoare dacă le înmuiaţi în apă cu sare.

Pentru covor

Dacă ţi-ai pătat covorul cu vin roşu, îl poţi curăţa în mai multe feluri. Poţi pune puţin lapte, vin alb sau sifon, să ştergi şi apoi să-l speli cu apă caldă şi detergent lichid. Mai poţi amesteca părti egale de detergent lichid cu apă oxigenată şi să aplici pe pată. Pentru a scoate petele de suc de fructe, şterge şi apoi pune oţet. După ce ai frecat bine, clăteşte cu apă caldă.În cazul petelor de grăsime, curăţă cât de mult poţi şi apoi aplică direct pe pată alcool alb. Şterge şi apoi spală cu apă caldă şi detergent lichid.ÎIn cazul în care nu se îndepartează în totalitate, aplică puţină apă oxigenată şi apoi spală cu apă caldă şi detergent lichid.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net