Siamezele născute la Constanţa nu pot fi separate!

Medicii de la Spitalul „Marie Curie” n-au veşti bune pentu părinţii celor două siameze născute la sfârşiul anului trecut la Constanţa. După investigaţii, ei spun că fetiţele nu pot fi separate.

Ştefania şi Cristina  cântăresc acum trei kilograme şi sunt, în continuare, internate la Spitalul „Marie Curie” din Bucureşti, unde au fost transferate imediat după naştere. Lipite în zona toracelui şi abdomenului, având inimă, ficat şi intestine comune, fetiţele nu vor putea fi însă separate, spune dr. Cătălin Cîrstoveanu, de la „Marie Curie”. Mai exact, siamezele „au inima în oglindă, cu trei în loc de patru ventriculi. Una dintre fetiţe are o întrerupere de arc aortic şi preia sângele prin canalul arterial menţinut deschis farmacologic. A doua fetiţă are o hipoplazie de arteră pulmonară”, a explicat dr. Cîrstoveanu. Medicul mai spune că, din punct de vedere medical şi potrivit literaturii de specialitate, şansele fetiţelor sunt zero. „Dar noi nu cedăm. Fetiţele sunt la reanimare, intubate”, a completat dr. Cîrstoveanu.

La rândul său, mama copilelor nu şi-a văzut până acum fiicele, din cauza unor probleme medicale, urmând să vină la Bucureşti în următoarele zile. 

«Nu-mi abandonez fetele!»

„Când am ajuns la spital, mi-au zis că am gemeni. La ecografie, m-au ţinut o oră şi jumătate să vadă.  Nu erau siguri dacă sunt lipiţi unul de altul. Nu mi-au zis nimic ca să nu mă sperie, probabil. După ce am ieşit din sala de operaţie, o asistentă mi-a arătat copiii, pe telefon. Nu-mi abandonez fetele... Dacă trăiesc, îi mulţumesc lui Dumnezeu şi la medici”, a spus mama în vârstă de 24 de ani, care mai are acasă patru copii, cu vârste între 3 şi 9 ani.

Loading...
 
 

Citește și

  • siameze constanta cirstoveanu separare mama

    Mama siamezelor născute în urmă cu o lună la Constanța nu și-a văzut nici până acum fetițele, dar spune că nici prin cap nu-i trece să le abandoneze. Între timp, medicii de la Spitalul „Marie Curie” le-au investigat pe micuțe și spun că ele nu pot fi separate.

  • La cinci zile de la naştere, siamezele de la Braşov, lipite în zona abdomenului, au fost separate la Spitalul “Marie Curie” din Capitală. Elena şi Maria sunt nişte “fetiţe norocoase”, au spus, ieri, medicii, care le-au operat.

  • O nouă dramă le uneşte pe Lina şi Gherghina, cele două gemene siameze născute la Botoşani şi separate la o clinică din Elveţia. După ani de zile în care s-au aflat la mii de kilometri distanţă, una în Spania, cealaltă în Italia, ele s-au reunit în aceste zile în satul natal. Gherghina a aflat că are ciroză. Sora ei i-a simţit de departe durerile, iar acum trec împreună prin această nouă încercare.

  • Elena Maia şi Maria Sarah

    Primele siameze separate în România nu au avut nici o complicaţie după operaţia de marţi. Medicii de la Spitalul “Marie Curie” spun că surioarele mănâncă şi se privesc tot timpul, fiecare din pătuţul ei.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1