Siamezele născute la Constanţa nu pot fi separate!

Ultima actualizare:

Medicii de la Spitalul „Marie Curie” n-au veşti bune pentu părinţii celor două siameze născute la sfârşiul anului trecut la Constanţa. După investigaţii, ei spun că fetiţele nu pot fi separate.

Ştefania şi Cristina  cântăresc acum trei kilograme şi sunt, în continuare, internate la Spitalul „Marie Curie” din Bucureşti, unde au fost transferate imediat după naştere. Lipite în zona toracelui şi abdomenului, având inimă, ficat şi intestine comune, fetiţele nu vor putea fi însă separate, spune dr. Cătălin Cîrstoveanu, de la „Marie Curie”. Mai exact, siamezele „au inima în oglindă, cu trei în loc de patru ventriculi. Una dintre fetiţe are o întrerupere de arc aortic şi preia sângele prin canalul arterial menţinut deschis farmacologic. A doua fetiţă are o hipoplazie de arteră pulmonară”, a explicat dr. Cîrstoveanu. Medicul mai spune că, din punct de vedere medical şi potrivit literaturii de specialitate, şansele fetiţelor sunt zero. „Dar noi nu cedăm. Fetiţele sunt la reanimare, intubate”, a completat dr. Cîrstoveanu.

La rândul său, mama copilelor nu şi-a văzut până acum fiicele, din cauza unor probleme medicale, urmând să vină la Bucureşti în următoarele zile. 

«Nu-mi abandonez fetele!»

„Când am ajuns la spital, mi-au zis că am gemeni. La ecografie, m-au ţinut o oră şi jumătate să vadă.  Nu erau siguri dacă sunt lipiţi unul de altul. Nu mi-au zis nimic ca să nu mă sperie, probabil. După ce am ieşit din sala de operaţie, o asistentă mi-a arătat copiii, pe telefon. Nu-mi abandonez fetele... Dacă trăiesc, îi mulţumesc lui Dumnezeu şi la medici”, a spus mama în vârstă de 24 de ani, care mai are acasă patru copii, cu vârste între 3 şi 9 ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
maratonist 1 jpg
schitul moara vlasiei facebook jpg
Autobuz STB Facebook Nicușor Dan jpg
Castelul Bran FOTO Shutterstock jpg
Dr  Vlad Ciurea jpeg
crocodil pixabay jpg
2925A0F4 C385 4830 B11E 00CE28E4267F jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net