Sfaturi pentru vacanța de o lună a copiilor: există tabere în care se merge cu test COVID

scoala.jpg

copii cu mască pleacă de la școală
Elevii din toată țara vor avea vacanță între 2 aprilie și 4 mai
Foto: Shutterstock

Au mai rămas doar câteva zile până când copiii din toată țara intră într-o vacanță de primăvară prelungită, de o lună. Medicii atrag atenția că, fiind în plin val trei al pandemiei de COVID-19, trebuie să fim extrem de precauți. Tocmai de aceea, organizatorii de excursii și tabere tematice și-au luat toate măsurile.

Vacanța nu înseamnă libertate, plimbări, vizite, ci a fost dată cu scopul de a preveni îmbolnăvirile, atrage atenția Simin Florescu, managerul interimar al Spitalului „Victor Babeș” din București. „Nu este vacanță de mers încoace și încolo. E o vacanță de stat în casă cât mai mult, că nu avem încotro, şi de respectat regulile, că altfel nu o să terminăm prea curând”, a declarat medicul la Digi24. A ținut să ne reamintească faptul că cei mai mulți se infectează în concediu, atunci când merg cu grupul de prieteni. „E suficient ca unul dintre ei să fie bolnav și i-a îmbolnăvit pe toți. Cred că mai mult de jumătate din cazurile de pacienți s-au infectat în concedii. Atunci lași garda jos”, mai spune dr. Simin Florescu.

Tabere în care mergi cu test COVID

Totuși, dacă vreți să vă bucurați de o scurtă vacanță, aveți două opțiuni: fie mergeți doar în familie, în locuri cât mai izolate, cu maximă atenție la măsurile de protecție sanitară, fi vă trimiteți copilul într-o tabără sigură, adaptată pandemiei. Există tabere tematice, în natură, unde copiii pot merge cu dovada unui test PCR negativ. Sunt excursii care includ în preț testarea tuturor participanților, la plecarea din oraș. De asemenea, trainerii, șoferii și personaul pensiunilor sunt testați.

tabara-biciclete.jpg

tabără cu bicicletele
Poți să-ți trimiți copilul într-o tabără cu bicicletele
Foto: Academia 1,61

„Taberele tematice se desfășoară în natură, în mediu izolat, departe de aglomerările de oameni. Pot fi o variantă excelentă pentru ca micuții să petreacă timp în mod plăcut, departe de tehnologie, de urban și de alte ispite care încurajează sedentarismul. Spre exemplu, în perioada 2-6 aprilie avem o tabără pe Valea Doftanei numită Bootcamps. E exact ca în armată: timp de o săptămână, copiii și adolescenții învață să-și cunoască limitele prin disciplină, instructaj, trasee cu obstacole și misiuni secrete. La final, devin mai organizați, mai capabili atât fizic, cât și psihic, mai coordonați, mai puternici”, aflăm de la Andrei Samoil, un fost arhitect care a înființat Academia 1,61, un proiect educațional de dezvoltare personală prin turism de aventură. În perioada 7-8 aprilie, organizează o tabără cu bicicletele, unde copiii pot pedala prin văi, canioane, dealuri și poieni înverzite.

Tabere cu bicicletele organizează, în aprilie, și Himalaya Travel, dar și una de „vânătoare de comori”, pentru copii cu vârste între 8 și 14 ani. În perioada 5-9 aprilie, copiii sunt așteptați la o tabără de echitație „La bunici”, în satul Banului, iar la Bran, tot în aprilie, vor fi 4 serii de tabere militare pentru copii cu vârste între 7 și 18 ani.

Loading...
 
 

Citește și

  • Elevi care pleacă de la școală

    Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a renunțat la o parte dintre propunerile criticate privind structura anului școlar. Joi dimineața, după ședința Comisiei de Dialog Social la care au participat reprezentanți ai elevilor și părinților, s-au anunțat ultimele decizii. Astfel, vacanța de primăvară va fi între 2 aprilie și 4 mai pentru toți elevii, cu excepția anilor terminali. Examenele naționale se mențin la datele stabilite inițial, iar anul școlar se va încheia cel mai târziu la 25 iunie pentru toate clasele. Iată ce trebuie să știe părinții, copiii și profesorii!

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1