Se intră în clasa a IX-a şi cu media 3,00!

Toţi absolvenţii de gimnaziu pot să meargă la liceu. Nu contează dacă elevul s-a prezentat, sau nu, la Evaluarea naţională, dacă a fost corigent. În final, în toamnă toţi vor fi elevi de liceu, în clasa a IX-a, care este obligatorie.

Şcolile de arte şi meserii au dispărut, iar din toamnă învăţământul obligatoriu este de 10 ani: clasa pregătitoare şi nouă clase.

Aşa se explică de ce toţi absolvenţii de gimnaziu vor fi liceeni.

Media de admitere cea mai mică posibilă este 3,00: media de la Evaluarea naţională 1,00 şi media generală din gimnaziu 5,00.

Este clar că nu îi place să înveţe, dar va fi repartizat în liceu. Desigur, cu cât media este mai mare, cu atât sunt mai mari şansele ca elevul să ajungă la liceul dorit.

Completarea fişelor de înscriere se va face în perioada 5 -8 iulie. Părinţii şi elevii trebuie să fie asistaţi de diriginte când se completează fişa. Cu cât vor fi mai multe opţiuni, cu atât şansele vor fi mai mari să intre la un liceu dorit.

Prima repartizare computerizată va avea loc în 14 iulie, pentru elevii care au susţinut Evaluarea naţională, circa 166.000 de copii.

Cei repartizaţi trebuie să se înscrie la liceu în perioada 16 -26 iulie. În caz contrar, pierde locul.

A doua etapă de repartizare este în 16 iulie: se va face înscrierea candidaţilor la liceele care organizează probe de aptitudini sau probe de verificarea cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă.

Probele se vor susţine în zilele de 17 şi 18 iulie, iar în 19 iulie se afişează rezultatele.

A treia etapă este programată în zilele de 6 şi 7 septembrie, iar înscrierea se va face în 3 septembrie.

La această sesiune participă elevii care nu au fost la nici o repartizare, care nu au avut suficiente opţiuni şi nu au fost repartizaţi, cei care nu s-au înscris în etapele anterioare şi cei care au promovat corigenţele.

Flash admitere

Astăzi se afişează rezultatele finale, după contestaţii.

Aproape 12.300 de contestaţii au fost depuse pentru probele de la Evaluare naţională, jumătate din acestea sunt la Română.

Din primele date, cele mai slabe rezultate s-au obţinut la Matematică: unul din patru elevi a obţinut note sub 5.

Au ştiu perfect: cinci elevi din judeţul Alba, 12 elevi din judeţul Buzău, 16 elevi din judeţul Cluj, şapte elevi din judeţul Mureş, cinci elevi din Timiş, iar în judeţul Suceava au fost 49 de medii maxime.

La Suceava, 92 de elevi au avut note între 1,00 şi 1,99 la Română, iar alţi 140 au avut aceleaşi „performanţe" la Matematică.

Aproximativ 60 la sută dintre elevii de clasa a VIII-a din judeţul Vaslui care au susţinut Evaluarea naţională au luat note peste 5, iar doi candidaţi au reuşit să obţină media 10, potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean.

32% dintre candiaţii din judeţul Alba au obţinut medii sub 5,00.

Primele rezultate după contestaţii: peste 140 de note au fost mărite după contestaţii la Suceava, în timp ce rezultatele pentru alte şase teste au fost scăzute, potrivit Mediafax.

Examene fără ministru

O situaţie fără precedent în acest an: de azi, nu mai avem ministru titular la Educaţie.

Mandatul de interimar al lui Liviu Pop a expirat vineri, iar nominalizarea Ecaterinei Andronescu nu a fost încă validată.

Ecaterina Andronescu ar putea fi următorul ministru al Educaţiei

CLIIMA20120701_0068_1.jpg

Ecaterina Andronescu ar putea fi următorul ministru al Educaţiei

De la începutul anului, ar fi al cincilea ministru la Educaţie.

Totuşi, secretarul de stat Stelian Fedorca poate „ţine locul" de ministru, deşi acesta este foarte ocupat: e preşedintele Comisiei Naţionale de Bacalaureat.

Săptămână «de foc» pentru absolvenţii de liceu

Azi încep probele scrise de la examenul de Bacalaureat, care dau frisoane absolvenţilor de liceu.

Prima probă este Limba şi literatura română, programată azi, la care s-au înscris 172.000 de candiaţi.

Camerele de supraveghere vor avea grijă să nu existe persoane care vor dori să copieze.

Mâine, au probă scrisă absolvenţii care au studiat în limba maternă, iar miercuri este programată proba obligatorie a profilului studiat.

Ultima zi de examen este 6 iulie, când se va susţine proba la alegere.


Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1