SCANDALOS! Au dispărut copacii din Parcul Operei!

Citeste tot despre: 

Trăim în ţara lui Papură Vodă! Unul din cele mai frumoase locuri din Capitală, Parcul Operei a fost mutilat pentru un motiv incredibil. Au fost tăiaţi arborii de pe o suprafaţă de 1,6 hectare pentru nişte terenuri de tenis!

„Opriti masacrarea parcurilor din Capitală! Avem atât de puţine, încât meritî să vă târâm prin tribunale, pentru fiecare colţişor verde”'.

Este strigătul asociaţiilor care lupta împotriva mutilarii Capitalei, după ce au aflat că cei din Federatia Română de Tenis au primit aprobarea primăriei Generale să defrişeze o treime din ParculOperei, scrie stirileprotv.ro.

CLIIMA20130529_0024_1.png

O treime din Parcul Operei a fost defrişat

Asociaţia Salvaţi Bucureştiul au descoperit că ar fi disparut o treime din Parcul Operei, adică 1,6 hectare.
Defrişarea s-a făcut noaptea, susţin raceştia, potrivit stirileprotv.ro.

”Este un mare abuz, este singurul parc şi s-a distrus jumătate din el”, a declarat Nicuşor Dan, preşedintele Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, citat de acceaşi sursă.

Copacii tăiaţi, spun voluntarii, au crescut pe ceea ce a fost odată baza sportivă a Federaţiei Române de Tenis, dărâmată de regimul comunist. Reprezentanţii Federaţiei au obţinut concesionarea terenului pe 50 de ani, de la Primăria Capitalei, scrie aceeaşi sursă.

CLIIMA20130529_0025_1.jpg

Aşa arăta parcul până acum

Un proiect făcut special pentru aceasta zonă presupune construirea a 7 terenuri de tenis şi a unei clădiri cu vestiare. Investitia totală depăşeşte un milion de lei.

Reprezentanţii Federaţiei susţin că parcul nu a fost defrişat, ci doar curaţat de buruieni.

Loading...