Scandal în Postul Paştelui! Bătrânii, evacuaţi din biserică de mascaţi

Citeste tot despre: 

Peste 200 de enoriaşi din Bozia au fost scoşi cu forţa de jandarmi din biserica în care oamenii intraseră pentru a-şi susţine preotul caterisit de Episcopia Huşilor.

Jandarmii au pus lacăt pe poarta bisericii şi au folosit forţa pentru a scoate oamenii din lăcaşul de cult, informează Agerpres.

„Ne-au lovit ca pe animale şi ne-au alungat din biserică. Noi am construit biserica alături de părintele şi acum vor să-l dea afară. Nu se poate aşa ceva. Suntem bătrâni, bolnavi, nu avem unde să ne plângem morţii şi unde să ne rugăm în Postul Paştelui. Am ajuns să ne scoată cu puştile din biserica pe care noi am construit-o'”, a declarat o enoriaşă, potrivit Agerpres.

Reprezentanţii Jandarmeriei au precizat că nu s-au dat amenzi şi că s-a intervenit pentru a se pune în aplicare o decizie judecătorească, în contextul în care mai multe persoane au blocat intrarea în biserică.

Problemele în parohia Bozia au început în anul 2011 când preotul din localitate şi-a cerut, alături de un coleg de la Sărăţeni, drepturile salariale în instanţă. Ulterior, cei doi preoţi au fost caterisiţi.

Loading...