Rugăciunea care ne apără de foc şi de sabie

Ultima actualizare:

    Sfântul Iosif cel Nou s-a călugărit de tânăr şi a fost Mitropolit al TimişoareiFoto Crestinortodox.ro
Sfântul Iosif cel Nou s-a călugărit de tânăr şi a fost Mitropolit al TimişoareiFoto Crestinortodox.ro

Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș este ocrotitor și izbovitor de tot răul, cel care ne apără de foc și de sabie, de cotropirea altui neam, de pericolul războiului și de alte necazuri. În timpul vieții el a fost considerat sfânt și făcător de minuni.

Sfântul Iosif cel Nou de La Partoș este cinstit în țară și în străinătate, iar pompierii civili și militari și l-au ales ca ocrotitor și izbăvitor de primejdii. Sfântul Ierarh Iosif cel Nou, cel care a fost Mitropolitul Banatului, este orânduit în calendarul ortodox cu zi de prăznuire la data de 15 septembrie. De secole, în momentele de mare cumpănă sufletească și trupească, rugăciunea adresată Sfântului Părinte Iosif cel Nou de la Partoș a îndepărtat primejdia din calea tuturor care i-a cerut ajutorul.

”Părinte Iosif am auzit câte minuni ai făcut şi ne-am bucurat că Dumnezeu S-a milostivit în vremurile de demult şi spre Biserica noastră te-a trimis povăţuitor luminat şi părinte alinător de necazuri, de patimi trupeşti şi sufleteşti.

Sfinte Iosif, tu care ești tămăduitorul neputinţelor celor credincioşi, purtător al darului miraculoaselor vindecări, cel care alini durerile suferinzilor, ajută-mă în aceste clipe de cumpănă sufletească și trupească și dăruiește mângâierea ta grabnică tuturor bolnavilor.

Te rugăm să fii și ajutorul neclintit al celor sănătoşi. Tu Sfinte Iosife cel Nou, cel ce eşti vistierie de tămăduire, prin care muţii grăiesc şi surzii aud, cel care-I întărești pe cei slăbănogi, pentru că tu ai ridicat de pe patul de suferință pe cei bolnavi care ți-au cerut un grabnic ajutor, ajută-mă și pe mine, vindecătorule fără de plată, pentru că mă rog ție și știu că nu ai lipsit de ajutorul tău nici pe cei necredincioși.

Te rog Sfinte Iosife, făcător de minuni , Părintele nostru, dăruiește-mi ajutorul și mila ta”. Amin.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net