Prima bulgăreală din acest sezon. Adelina Pestrițu s-a bucurat de iarnă, la munte

adelina-pestritu.jpg

Adelina Pestrițu iarna la munte
Adelina Pestrițu se bucură ca un copil că „a venit iarna”

Dacă vă era dor de săniuș, de bulgăreală sau de făcut oameni de zăpadă, aflați că în stațiunile de munte a căzut deja prima zăpadă. Turiștii aflați în acest weekend pe Valea Prahovei, printre care și Adelina Pestrițu, au fost surprinși de atmosfera de iarnă veritabilă și au umplut rețelele de socializare cu poze feerice. A nins în Predeal, în Poiana Brașov, dar și la Sibiu și în Maramureș.

Momentan, nicio pârtie nu este deschisă oficial. Totuși, vremea a fost prielnică pentru testarea tunurilor de zăpadă artificială, căci maxima nu a depășit -4 grade Celsius.

E atmosferă de iarnă în stațiunile de la munte

În Predeal, administratorii celor 5 pârtii întinse pe 7,5 km au pornit 10 tunuri, iar în Azuga 17 tunuri funcționează pe pârtiile Sorica și Cazacu. „Noi, monitorii, așteptăm un sezon bun de schi, cu toate că pandemia ne obligă la restricții”, a declarat pentru Mediafax Andrei Pintenaru, monitor de schi în Azuga. Până la deschiderea sezonului și la stabilirea regulilor de protecție sanitară în astfel de locuri, turiștii se pot bucura de zăpadă făcând drumeții sau la săniuș. Sâmbătă, a nins ca-n povești la Rânca, stratul de zăpadă a ajuns și la 8 cm, iar drumarii au intervenit cu utilajele. Potrivit meteorologilor, luni, temperaturile vor crește puțin la munte, seara și noaptea apar ninsori slabe, în special în masivele nordice. Marți, în unele zone, cerul se mai degajează și iese soarele.

 

Loading...