Platforma care îţi arată tot ce nu ştiai despre profilul tău de Facebook

CLIIMA20120924_0003_1.jpg

Platforma care îţi arată tot ce nu ştiai despre profilul tău de Facebook
Citeste tot despre: 

Platforma WolphramAlpha te ajută să contorizezi sau să obţii informaţii relevante despre datele care te interesează, inclusiv despre profilul tău de Facebook. 

Jurnaliştii de la Business Insider au testat WolphramAlpha şi au introdus datele profilului de Facebook. Au aflat, astfel, ce procent dintre prietenii de pe Facebook reprezintă oameni căsătoriţi, câţi dintre aceştia sunt femei sau bărbaţi şi alte detalii relevante sau nu.

Platforma a fost inventată în 2009 de către un om de ştiinţă şi antreprenor britanic, Stephen Wolphram, şi poate să îţi spună cu exactitate distanţa dintre Pământ şi Lună la prima cină de Ziua Îndrăgostiţilor a părinţilor tăi, de exemplu. Mai nou, permite oamenilor să îşi analizeze contul de Facebook, gratuit.

De când serviciul a fost dat în folosinţă, acum câteva săptămâni, peste 400.000 de utilizatori de pe Facebook l-au încercat, ceea ce i-a surprins pe creatorii săi.

Sistemul se bazează pe un program dezvoltat de Wolfram, care poate lucra cu operaţii matematice complexe, numit Mathematica. După lansarea site-ului, în 2009, creatorul acestuia a primit şi critici: site-ul poate doar să rezolve probleme matematice, să răspundă la întrebări ştiinţifice, dar nimic mai mult.

Cu toate acestea, inventatorul lui a decis să treacă dincolo de informaţiile brute şi să se extindă către viaţa reală, direct către analiza statistică a vieţii umane, încercând astfel să îi facă pe utilizatori să descopere noi semnificaţii ale cifrelor care îi reprezintă, uneori, fără să ştie.


Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1