Petiție pentru interzicerea folosirii animalelor sălbatice la circuri, după incendiul de la Circul Globus

circ.jpg

circ
Peste 14.300 de persoane au semnat o petiție pentru interzicerea folosirii animalelor sălbatice la circuri
foto: Pixabay

O anexă a Circului Globus din București a luat foc, joi (12 ianuarie), iar 11 animale au murit în incendiu, printre care și doi tigri. În urma incidentului, a fost inițiată pe Internet o petiție pentru interzicerea folosirii animalelor sălbatice la circuri, în România.

Petiția a fost semnată de peste 14.300 de persoane și a fost publicată de Csibi Magor. În textul campaniei, acesta precizează că au rămas foarte puțini tigri în libertate, în lume. „Avem aproximativ 3.890 de tigri rămași în libertate pe tot globul. Specia este grav amenințată de dispariție și totuși îi găsim în captivitate peste tot în jurul nostru. Se estimează că doar în SUA trăiesc peste 5.000 de tigri în captivitate și din păcate nici țara noastră nu este o excepție”, scrie Csibi.

„Circurile care exploatează animale trebuie să dispară! Este nevoie de o legislație clară, care interzice aceste practici pentru totdeauna”, mai scrie inițiatorul campaniei. Petiția poate fi semnată aici.

În plus, asociația Vier Pfoten a anunțat că va continua campania de oprire a folosirii animalelor săbatice în circuri, iar reprezentantul asociației, Kuki Bărbuceanu, a declarat că va cere managerului circului Globus să nu mai cumpere animale. „Sper să avem şi înţelegerea domnului Coman, managerul Globus. În urmă cu câteva luni, când am vorbit cu dumnealui, era de acord cu asta. I se părea şi lui în neregulă. Ideea e să nu mai achiziţioneze altele”, a spus Kuki Bărbuceanu, pentru news.ro.

isu_1.jpg

pompieri
Pompierii au intervenit pentru a stinge incendiul
Foto: ISU
Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1