O fetiţă de 9 ani a sunat la 112, după ce a găsit un portofel. Dialogul cu operatorul este admirabil

sts-112.jpg

foto: Facebook

O fetiță de doar 9 ani, din Bistrița-Năsăud, a oferit o adevărată lecție civică. Micuța a sunat la 112 pentru a anunța că a găsit înt-o stație de autobuz un portofel uitat pe o bancă. Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a publicat pe pagina de Facebook dialogul copilei cu operatorul.

Copiii sunt, uneori, mai responsabili decât adulții și dau dovadă de maturitate și spirit civil. Ne demonstrează acest lucru o fetiță din Bistrița-Năsăud care a sunat la numărul de urgență 112 pentru a anunța că a găsit un portofel uitat pe o bancă, într-o stație de autobuz. S-a gândit că persoana care l-a pierdut are nevoie de portofel și că nu poate să îl lase, pur și simplu, pe bancă pentru că l-ar putea lua altcineva. Micuța l-a deschis ca să vadă dacă găsește un act de identitate, iar în dialogul cu operatorul 112, a comunicat numele persoanei care îl pierduse, cerând să i se facă legătura cu Poliția.

Dialogul copilei cu operatorul 112

  • 112, ce urgență aveți?
  • Bună ziua. Aș dori să îmi faceți legătura cu Poliția deoarece am găsit un portofel al unei doamne. L-am deschis să văd al cui e și nu l-aș lăsa aici să îl fure cineva.
  • Așa, foarte bine. Dar unde te afli?
  • În stația de autobuz, vizavi de (...).
  • Cum te cheamă?
  • R.C.E. și am 9 ani.
  • Acum ne răspunde Poliția, te rog să nu închizi.
  • Bine, mulțumesc mult.

"Cei șapte ani de acasă și educația civică învățată la școală au determinat-o pe fetiță să acționeze exemplar într-o situație neobișnuită, când ar putea veni în ajutorul semenilor. Copiii sunt sinceri și acționează din instinct, iar dacă sunt pregătiți și informați, vor proceda întotdeauna corect. Îi mulțumim micuței că a acționat așa cum ar trebui să procedeze orice cetățean responsabil, dar și părinților pentru educația oferită fetiței lor".

Citește și:

Plic în care se aflau 30.000 de euro, găsit în magazin de o anagajată de la Kaufland

Băiețelul-erou! A găsit un sac cu bani și l-a predat poliției

Loading...