Norvegienii au făcut piaţă pentru romi ca să nu mai vină la cerşit

Ultima actualizare:

    Primarul din Târgu-Cărbuneşti şi norvegienii au tăiat luni panglica
Primarul din Târgu-Cărbuneşti şi norvegienii au tăiat luni panglica

Au găsit soluţia ca să scape de cerşetori! Autorităţile din Kristiansand, un oraş norvegian, exasperate de faptul că sute de romi din Gorj veneau la cerşit, au decis să contribuie la amenajarea unei pieţe second-hand la Târgu-Cărbuneşti. Astfel, începând din această săptămână, comercianţii de haine vechi îşi vor desfăşura activitatea în condiţii normale. Norvegienii au investit pentru a fi construită o hală acoperită, iar panglica a fost tăiată luni, în prezenţa autorităţilor locale şi a celor din Kristiansand.

Norvegienii au asigurat jumătate din finanţarea proiectului, în valoare totală de 44.000 de euro, iar spaţiile vor puse la dispoziţia comercianţilor de etnie romă. Scopul proiectului a fost să-i ajute să-şi câştige existenţa acasă, pentru a nu mai fi nevoiţi să emigreze în Norvegia. La festivitatea de inaugurare a fost prezent viceprimarul localităţii Kristiansand, preşedintele organizaţiei norvegiene care a oferit finanţare şi Liliana Guşatu, de la Fundaţia Agapedia din Braşov, patronată de fostul fotbalist german Jürgen Klinsmann.

Construcţia pieţei second-hand a început în luna septembrie şi lucrările s-au încheiat la finalul anului. Piaţa are o suprafaţă de 450 metri pătraţi şi 45 de mese, care vor fi puse la dispoziţia comercianţilor. Construcţia e supravegheată cu două camere video şi este iluminată.„Este o investiţie importantă pentru că o parte din populaţia de etnie romă a oraşului îşi câştigă existenţa din vânzarea hainelor“, a spus Dănuţ Birău, primarul oraşului Cărbuneşti.Foarte mulţi români de etnie romă din Gorj au plecat la cerşit, în ultimii ani, în ţările Nordice, renunţând la Spania sau Italia.


    Romii au acum condiţii decente pentru comerţul cu haine vechi
Romii au acum condiţii decente pentru comerţul cu haine vechi

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net