Medic: „Mi se pare uimitor că oamenilor le e mai frică de vaccin decât de boală”

doctor-bulescu.jpg

Dr. Casandra Bulescu
Dr. Casandra Bulescu

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Persoanele infectate cu SARS-CoV-2, care ajung la spital, continuă să-i uimească pe medici. Dr. Casandra Bulescu de la Spitalul „Victor Babeș” din Capitală a povestit pe platforma RO Vaccinare cum a decurs ultima gardă din zilele trecute

S-au prezentat 23 de pacienți, dintre care 20 nevaccinați și doar 3 vaccinați. Din cei vaccinați, niciunul nu avea pneumonie sau necesar de oxigen, ci doar o infecție acută de căi respiratorii superioare, putând fi tratați fără probleme la domiciliu. Ceilalți, inclusiv tineri fără comorbidități, au simptome mult mai grave.

De ce se tem unii români de vaccinul anti-COVID

Întrebându-i de ce nu s-au vaccinat, dr. Bulescu a aflat că majoritatea se teme de presupusele probleme pe termen lung date de vaccin. „Dar nimeni nu se gândește la impactul pe termen lung al bolii, la sindromul de long-COVID, la morbiditatea dată de boală, în ciuda vârstei tinere. Mi se pare uimitor că oamenilor încă le e mai frică de vaccin decât de boală. Unii pacienți rămân cu reticență față de vaccin inclusiv când ajung conectați la oxigen. Dacă era necesar un vaccin împotriva unei boli tropicale pentru o călătorie exotică, cu siguranță nu își mai puneau atâtea probleme legate de consecințele la distanță”, spune medicul.

Dr. Bulescu mai povestește că a doua zi după gardă, la vizita din terapie intensivă, o pacientă care necesita oxigen o întreabă disperată ce se poate face în situația ei, dacă se poate vaccina pentru a se vindeca. „Ei bine, vaccinul era soluția pentru a nu ajunge în terapie intensivă, și de altfel, singura soluție reală de a evita toate aceste drame pe care le vedem în fiecare zi”, a răspuns medicul.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5