La Biserica Sfânta Vineri Nouă, Te Deum pentru Ziua Națională

Ultima actualizare:

    Biserica Sfânta Vineri Nouă din BucureştiFoto: arhiva Click!
Biserica Sfânta Vineri Nouă din BucureştiFoto: arhiva Click!

În ziua de 1 Decembrie, Ziua națională a României, preoții care slujesc la Biserica Sfânta Vineri Nouă din București au păstrat tradiția de a oficia o slujbă de Te Deum și de invocare a ajutorului lui Dumnezeu pentru pace, iubire între oamenii din țara noastră, unitate și solidaritate.

Părintele Valentin Fotescu, Doctor în Teologie, preot slujitor în sfântul lăcaș  ne-a vorbit despre această tradiție de a se oficia slujba de Te Deum în această zi de aleasă sărbătoare pentru poporul român: ”Preoții acestui sfânt lăcaș, care găzduiește părticele din  moaștele Cuvioasei Parascheva, a Sfântului Ierarh Nicolae și a Sfântului  Haralambie , păstrează tradiția de a oficia slujba de Te Deum, cu prilejul Zilei Naționale a României. Cu acest prilej le mulțumim înaintașilor noștri că ne-au lăsat prin testament sacru, păstrat cu sângele lor, o țară binecuvântată, cu alese daruri dumnezeiești și un popor  cu oameni minunați și credincioși, fapt ce ne determină s-o păstrăm și noi,  și s-o transmitem urmașilor noștri cu bucurie sfântă de a trăi în unitate, în credință și solidaritate. De fapt, și ieri, după Sfânta Liturghie și după slujba de pomenire a Sfântului Apostol Andrei , în sfântul nostru lăcaș preoții au rânduit un Te Deum și i-am mulțumit lui Dumnezeu pentru darurile primite de poporul român de a fi pace în țara noastră, liniște, solidaritate și unitate”.         

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net