Îţi păstrezi banii într-un depozit bancar? Au scăzut dobânzile!

Ultima actualizare:

    Raiffeisen Bank şi ING practică cele mai mici dobânzi
Raiffeisen Bank şi ING practică cele mai mici dobânzi

Vrei să depui o sumă de bani într-un depozit bancar? Gândeşte-te de două ori înainte de a alege banca la care să-ţi plasezi economiile! Motivul? S-au redus drastic dobânzile! Specialiştii conso.ro ne spun care e topul celor mai mici dobânzi la depozite de 3.000 lei pe o lună.

Dobânzile la depozite au scăzut atât de mult în ultima vreme astfel că, începând cu luna februarie, anumite bănci au început să afişeze dobânzi chiar şi sub pragul de 2%, pentru scadenţele pe termen scurt. Potrivit conso.ro, clienţii care intenţionează să deschidă un depozit trebuie să analizeze bine piaţa, înainte de a lua o decizie.

Diferenţele de dobândă de la o bancă la alta pot să ajungă chiar şi la 2-3 puncte procentuale. Acestea nu sunt deloc de neglijat, în condiţiile în care nivelurile de dobândă au scăzut, de-a lungul timpului, la niveluri alarmant de mici.

Raiffeisen Bank şi ING practică cele mai mici dobânzi. În prezent, potrivit conso.ro, două bănci (Raiffeisen Bank şi ING Bank) au decis să taie drastic din dobânzile fixe oferite deponenţilor cu economii numai pe o lună. În vreme ce ING Bank oferă o dobândă de 1,75% tuturor clienţilor care dispun de cel puţin 1000 lei, la Raiffeisen Bank clienţii cu economii de până la 15000 primesc o dobândă de 1,75%, iar cei cu economii între 15.000 şi 55.000 lei primesc 1,85%. Acestea sunt cele mai mici niveluri atinse de dobânzile la depozitele în lei în acest moment.

simeon stalpnicul png

 Sanpaolo Bank, 1,93% pentru depozite pe 3 luni cu dobândă variabilă. Şi în cazul Intesa Sanpaolo Bank, clienţii pot primi o dobândă sub 2%, dacă opteză pentru o scadenţă de trei luni cu dobândă variabilă. Valoarea variabilă pentru luna februarie este de 1,93%, evoluţia descendentă fiind dată de scăderea accentuată a Robor din luna ianuarie. Pentru luna martie însă, dobânda se aşteaptă să crească, deoarece Robor a crescut în ultimele săptămâni cosiderabil, trecând de 3,6%. Banca mai oferă însă şi un depozit cu dobândă fixă pe aceeaşi perioadă de trei luni, dobânda oferită fiind mai mare, de 2,75%.

Nu există oferte atractive nici pentru depozitele atipice. Şi alte instituţii financiare par a fi pe punctul de a sparge pragul de 2%. De exemplu, pentru un depozit de 3000 constituit pe o perioadă de o lună, BCR oferă o dobândă de doar 2,1%, Unicredit Ţiriac Bank de 2,2%, iar Millennium Bank de 2,25%.

Nici depozitele atipice nu mai abundă în oferte spectaculoase, aşa cum se întâmpla cu 1-2 ani în urmă.

Băncile au limitat şi în această situaţie câştigurile ce revin deponenţilor. De exemplu, Alpha Bank oferă pentru depozitul pe 15 săptămâni o dobândă de doar 2%, iar ATE Bank de 2,4%, pentru depozitul constituit pe patru luni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net