Iată din ce motive se strică aparatura electrocasnică

Ultima actualizare:

Aparatele electrocasnice se pot strica tocmai când ţi-e lumea mai dragă. În această situaţie, nu mai ai nimic de făcut decât să le duci la reparat sau, mai rău, să cumperi unele noi. Pentru a nu fi pus în faţa faptului împlinit şi pentru a nu fi nevoit să cheltuieşti bani cu nemiluita, trebuie să ştii motivele pentru care electrocasnicele se strică şi, mai ales, cum să eviţi astfel de incidente neplăcute.

Mixerele se pot supraîncălzi

Chiar şi cele mai sofisticate mixere cedează la supraîncălzire. De aceea, pentru aluaturi, foloseşte paletele în formă de spirală (acestea pătrund mai uşor în compoziţie), nu pe cele în formă de tel (potrivite doar pentru mixarea amestecurilor lichide sau a cremelor). De asemenea, este recomandat să nu suprasoliciţi mixerul, folosindu-l fără pauze. După maximum cinci minte de utilizare la viteză mare, trebuie să faci o pauză de circa patru minute.

Aspiratoarele se "gripează"

Aspiratoarele care au fost proiectate să aibă filtrul hepa după motor se strică mult mai repede decât cele care au filtrul hepa înainte de motor. Motivul este praful care se depune pe motor împiedicându-l să funcţioneze la capacitate maximă. Tot din cauza prafului, aspiratoarele se pot încinge excesiv şi nu mai sunt la fel de eficiente. Din când în când, este bine să desfaci carcasa aspiratorului să să cureţi praful depus în interior.

Fierul de călcat, deteriorat de calcar

E indicat să cureţi depunerile de calcar, o dată pe săptămână, cu o soluţie specială sau cu zeamă de lămâie ori oţet (un sfert de ceaşcă la un rezervor cu apă). Se încinge fierul şi apoi se dă drumul la abur până se evaporă toată soluţia. În acest fel, vei elimina impurităţile dar şi calcarul deja depus.

Aparatul de aer condiţionat îşi pierde freonul

În cazul în care observi că aparatul de aer condiţionat de la tine din locuinţă nu mai răceşte cum o făcea odată, este foarte posibil să fi rămas fără freon. Pentru a nu ajunge în această situaţie, este recomandat ca o dată pe an să chemi o echipă de specialişti care să verifice aparatul şi  care să descopere eventualele defecţiuni.

Calculatorul, afectat de fluctuaţiile de tensiune

Fluctuaţiile de tensiune pot arde unitatea calculatorului. Pentru a evita astfel de incidente neplăcute, calculatorul trebuie alimentat cu energie electrică la o priză cu împământare. De asemenea, umezeala accelerează procesul de corodare a unor piese metalice sau poate provoca un scurtcircuit. Curăţă unitatea în interior şi elimină praful cu ajutorul unui aspirator setat pe viteză mică, pentru a nu desprinde piesele.

Detergentul manual strică maşina de spălat

În cazul în care foloseşti detergent manual în locul celui automat, maşina ta de spălat se va strica cu siguranţă. Detergentul manual produce mai multă spumă, ceea ce duce în timp la erodarea pieselor. De asemenea, contează şi încărcătura maşinii. Suprasolicitarea uzează în timp motorul. Este idicat ca la fiecare spălare să foloseşti  soluţie specială împotriva calcarului!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net