Iată din ce motive se strică aparatura electrocasnică!

CLIIMA20120113_0086_1.jpg

Aspiratoarele care au fost proiectate să aibă filtrul hepa după motor se strică mult mai repede decât cele care au filtrul hepa înainte de moto
Citeste tot despre: 

Dacă nu sunt îngrijite corespunzător, aspiratorul, fierul de călcat, mixerul sau calculatorul se pot defecta. Ca să nu ai parte de surprize neplăcute, Click! îţi dă câteva sfaturi utile de care este bine să ţii cont.

Mixerele se pot supraîncălzi

Chiar şi cele mai sofisticate mixere cedează la supraîncălzire. De aceea, pentru aluaturi, foloseşte paletele în formă de spirală, nu pe cele în formă de tel.

Este recomandat să nu suprasoliciţi mixerul, folosindu-l fără pauze. După maximum cinci minte de utilizare la viteză mare, trebuie să faci o pauză de circa patru minute.

Aspiratoarele se «gripează»

Aspiratoarele care au fost proiectate să aibă filtrul hepa după motor se strică mult mai repede decât cele care au filtrul hepa înainte de motor.

Motivul este praful care se depune pe motor împiedicându-l să funcţioneze la capacitate maximă. Tot din cauza prafului, aspiratoarele se pot încinge excesiv şi nu mai sunt la fel de eficiente. Din când în când, este bine să desfaci carcasa aspiratorului să să cureţi praful depus.

Fierul de călcat, deteriorat de calcar

E indicat să cureţi depunerile de calcar, o dată pe săptămână, cu o soluţie specială sau cu zeamă de lămâie ori oţet (un sfert de ceaşcă la un rezervor cu apă).

Se încinge fierul şi apoi se dă drumul la abur până se evaporă toată soluţia. În acest fel, vei elimina impurităţile dar şi calcarul deja depus.

Calculatorul, afectat de fluctuaţiile de tensiune

Fluctuaţiile de tensiune pot arde unitatea calculatorului. Pentru a evita astfel de incidente, calculatorul trebuie alimentat la o priză cu împământare.

De asemenea, umezeala accelerează procesul de corodare a unor piese metalice sau poate provoca un scurtcircuit. Curăţă unitatea în interior şi elimină praful cu ajutorul unui aspirator setat pe viteză mică.

Loading...