FOTO «Suleyman Magnificul» povesteşte ce se întâmplă în Istanbul

Ultima actualizare:
"Suleyman" este susţinut de actorul care interpretează rolul "Mehmet" din serial
"Suleyman" este susţinut de actorul care interpretează rolul "Mehmet" din serial

Îndrăgitul actor Halit Ergenc care interpretează rolul principal din serialul „Suleyman Magnificul” protestează în fiecare zi, în Istanbul. La început, a purtat mască, dar a fost recunoscut imediat şi de atunci nu se fereşte să fie în mijlocul protestatarilor şi să ia cuvântul la portavoce.

Halit Ergenc povesteşte că urăşte violenţa, insultele, iar când se iveşte o problemă ascultă toate părţile implicate în conflict. Aşa crede că s-ar rezolva şi în cazul protestelor din Istanbul, care au fost întâmpinate în forţă de autorităţi.

„Vă rugăm să opri violența și să înceapă un dialog”, este soluţia propusă de îndrăgitul actor.

„Eu nu sunt împotriva partidelor, a poliţiei, pentru că şi ei fac parte din această ţară. Dar, cei care au comis violențe împotriva altuia pentru el să fie pedepsit pentru că nu se justifică aceste violenţe.”, scrie pe Internet îndrăgitul actor.

Halit Ergenc spune că la început au protestat oameni paşnici, de toate vârstele, iar poliţia i-a atacat cu duritate.

„În timp ce poliţia acţiona violent, hotelurile de lux, moscheile, magazinele au deschis fără ezitare, chiar şi în timpul nopţii pentru a ajuta şi adăposti pe protestatari. S-au transformat în adăposturi pentru cei afectaţi de furtunurile cu apă şi gaze paralizante.  Medicii au pus numerele lor de telefon pe Internet ca să poată fi găsiţi urgent în caz de nevoie, până şi taximetriştii transportă gratuit pe cei răniţi. În acelaşi timp, statul a fugit, nu a oferit măcar un pahar cu apă”, spune „Suleyman Magnificul.

Nu numai el s-a solidarizat cu manifestanţii din Istanbul. Alături de el a venit soţia şi un alt actor din îndrăgitul serial, Berguzan Korel, care interpretează rolul „Mehmet”.

simeon stalpnicul png

Nu numai că a venit alături de protestatari, dar Halit Ergenc a vorbit la portavoce şi a transmis mesaje pentru poliţişti.

„Vă rugăm să aruncați o privire îndeaproape. Cei care rezistă la violenţele voastre pot fi rudele voastre, poate mama, poate sora sau un frate. Poliţiştii ar trebui să fie fraţii noştri, nu să atace violent, să lovească oameni nevinovaţi”, a spus „Suleyman”.

Protestele au început în centrul oraşului Istanbul, joi, 30 mai, pentru a opri distrugerea unui parc, dar autorităţile au răspuns în forţă. Până acum, sunt 3 morţi şi peste 2.200 de răniţi, iar protestele s-au întins în 46 de oraşe din toată ţara.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
autospeciala politie jpg
shutterstock 23084461 barbat calculator computer laptop plata plati online internet comanda comenzi jpeg
hacker freepik jpg
Stockholm și eleganța Nordului jpeg
parc 4 jpeg
panselute capitala jpeg
ion iliescu inquam photos jpg
umbrela ploi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net