Fără mic dejun tip bufet în vacanțele la hotel. Cum va fi turismul în această vară

Ultima actualizare:

    E posibil să nu ne mai putem servi singuri cu mâncare, la restaurantele hotelurilor
E posibil să nu ne mai putem servi singuri cu mâncare, la restaurantele hotelurilor

Vom avea turism în această vară, dau asigurări autoritățile, iar sezonul ar începe din 1 iunie. Totuși, multe lucruri nu vor mai fi cum le știam, atât pe plajă, cât și în hoteluri. „S-ar putea ca anul acesta, în România, să nu mai vedem neapărat bufetul suedez la micul dejun”, e de părere Dragoș Anastasiu, preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Germane. Iată cum ar putea arăta vacanța de vară din acest an!

Specialiștii în turism sunt convinși că anul acesta nu vom avea vacanța cu care am fost obișnuiți. Multe s-au schimbat în viața noastră odată cu pandemia de coronavirus, iar turismul este primul afectat. Pentru a-și salva cât de cât afacerile, hotelierii și patronii de restaurante se pregătesc intens pentru noile tipuri de vacanțe. Își reconfigurează mesele, plajele, standardele de igienă. „Am rămas plăcut surprins cât de multă preocupare pentru implementarea lor este deja de vreo 3-4 săptămâni. Veţi vedea că hotelurile şi restaurantele din România se pregătesc intens şi va fi un alt fel de a fi împreună acolo, dar vom fi deschişi şi cred că lucrurile se vor relua începând din 1 iunie”, a afirmat Anastasiu, într-o intervenţie la Digi 24.Specialistul e de părere că anul acesta, la restaurantele hotelurilor nu vom mai avea parte de clasicul bufet suedez. Turiștilor li se va servi micul dejun sau cina la masă, pentru a evita cozile și aglomerația. „S-ar putea să vedem din ce în ce mai multă servire în camere, să nu mai putem să intrăm toţi într-un restaurant şi să fim obligaţi să scoatem jumătate din mesele de acolo. S-ar putea să nu mai putem să punem mesele împreună ca să stea mai mult de o familie la masă. S-ar putea să vedem măsuri de dezinfecţie puternice la fiecare schimb de masă, să avem inclusiv oameni care vin să ne servească la masă care să poarte măşti. N-am fost obişnuiţi cu o astfel de viaţă şi un astfel de a face turism, dar cu siguranţă ne vom obişnui. Probabil că nici pe plajă nu vom mai putea pune cearşaf lângă cearşaf şi va trebui să ne distanţăm cumva unii de ceilalţi”, a spus Dragoș Anastasiu, citat de adevarul.ro.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că, după data de 15 ani, se poate intra într-o fază de relaxare a măsurilor, dar pe etape și în funcție de evoluția pandemiei. Reprezentanții companiilor din turism sunt în dialog cu Guvernul pentru a stabili care sunt pașii de relansare și cum se va desfășura, concret, vacanța de vară a românilor în acest an.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net