Faci curăţenie generală? Ce să arunci la gunoi!

Ultima actualizare:

    Jurnaliştii de la Huffington Post îţi spun  la ce să renunţi pentru a avea o locuinţă curată.
Jurnaliştii de la Huffington Post îţi spun la ce să renunţi pentru a avea o locuinţă curată.

Curăţenia generală în casă nu presupune doar să dai cu aspiratorul, cu mopul şi să ştergi praful, ci şi să arunci din lucrurile inutile care îţi ocupă spaţiul degeaba. Jurnaliştii de la Huffington Post îţi spun la ce să renunţi pentru a avea o locuinţă curată.

Cutiile goale de iaurt şi margarină. Acestea îţi ocupă loc preţios pe rafturile dulapului şi nici măcar nu apuci să le foloseşti vreodată. Le ţii acolo în ideea în care poate îţi vor trebui, însă nu ai avut până acum la ce să le foloseşti. Scapă cât mai repede de ele!

Nasturii de rezervă de la hainele vechi. Nu mai ai ce face cu ei pentru că nu se potrivesc la alte haine. Chiar dacă ţi se par drăguţi, nu-ţi mai sunt folositori!

Prosopul de bucătărie pe care l-ai ars. Te-ai obişnuit să-l foloseşti dar, de fiecare dată când vine cineva în vizită, nu ştii pe unde să-l ascunzi ca să nu te faci de râs. E cazul să-l schimbi sau chiar să foloseşti şervete de hârtie.

Jumătate din maldărul de pungi de cumpărături ascuns sub chiuvetă. Multe pungi sunt folositoare căci în ele poţi depozita gunoiul. Altele, în schimb, sunt mult prea voluminoase. Însă, te gândeşti că le vei folosi la un moment dat. Dar acest moment se întâmplă o dată, de două ori pe an maximum. În restul timpului pungile îţi ocupă spaţiul inutil.

Cănile şi paharele desperecheate primite la promoţii. Te-ai bucurat când le-ai primit şi ţi s-au părut drăguţe. Însă, dacă se adună prea multe, iar nu e bine! Păstrează un anumit număr de pahare şi ceşcuţe, cât să ajungă pentru toţi membrii familiei tale. Scapă de celelalte pe care nu le foloseşti!

Medicamentele expirate. Pe lângă faptul că vei elibera raftul în care păstrezi medicamentele, îţi vei proteja şi sănătatea.

Asta pentru că se poate întâmpla, din neatenţie, să iei pastile care şi-au pierdut termenul de garanţie. Medicamentele expirate se duc la farmacie, nu se aruncă la gunoi!

Pixuri fără pastă, carioci consumate. De fiecare dată te enervezi când vrei să scrii cu un pix şi vezi că nu mai are pastă. La gunoi cu ele!

Ceaiurile cumpărate acum câţiva ani. Cutiile sunt dosite pe un raft, mai în spate şi, de fiecare dată când le vezi, îţi spui că mâine îţi vei face un ceai. Dar asta nu se întâmplă niciodată. Atenţie! Ceaiul nu expiră repede însă dacă este expus umezelii îl poţi arunca la gunoi. Pe de altă parte, în timp, îşi pierde aromele.

Sticlele şi borcanele. Este vorba despre sticlele de băuturi fine care s-au golit demult şi borcanele de muştar, sos de roşii sau murături, şi ele goale şi pră­fuite. După ce le vei arunca, vei vedea cât spaţiu ai câştigat în dulapuri.

Cabluri, fire, încărcătoare vechi de telefon. Dacă ştii că nu mai ai ce face cu ele, aruncă-le! În acest fel, nu te vei mai împiedica de ele de fiecare dată când deschizi dulapurile sau sertarele. Acestea nu se aruncă la tomberon, se duc la magazine care comercializează produse electronice.

Maculatura. Vorbim aici despre reviste, felicitări, chitanţe, facturi, manuale de utilizare a produselor electronice sau electrocasnice, produse pe care nici măcar nu le mai ai în casă, invitaţii la nunţi, tichete, bilete de intrare la film sau teatru, hârtiuţe pe care ai notat numere de telefon dar degeaba a pentru că nu ai scris şi numele persoanei respective etc.

Ce nu ai voie să duci la tomberonul din faţa blocului

Moloz, vopseluri, gresie, faianţă, tencuială, parchet. Aceste resturi de materiale de construcţii nu se aruncă la tomberonul din faţa blocului! Contactează o firmă de salubrizare care să te ajute să scapi de ele!

Medicamentele. Dacă le arunci la tomberon, este foarte posibil ca aceste medicamente să intre în posesia copiilor care se joacă în faţa blocului sau a diferitelor persoane care ar putea scotoci prin gunoaie. Medicamentele le-ar pune în pericol sănătatea sau chiar viaţa!

Produse electronice şi electrocasnice. Dacă vrei să scapi de frigiderul vechi, ai două posibilităţi: fie îl duci la un magazin de electrocasnice care colectează produsele vechi, fie aştepţi perioada în care începe programul de colectare a acestor produse. Atunci nu va trebui decât să duci frigiderul în faţa blocului, de unde îl va lua firma de salubrizare.

 Produse de mobilier. Ca şi în cazul produselor electronice şi electrocasnice, mobilierul se colectează de o firmă de salubrizare care vine special la tine acasă pentru a-ţi lua canapeaua veche.

Uite ce afecţiuni îţi provoacă acarienii!

Praful, mizeria şi impurităţile din covor, mochete, lenjerie de pat, haine şi alte produse textile sunt un mediu propice pentru dezvoltarea acarienilor. Uite cum te poţi îmbolnăvi dacă nu faci curat frecvent!

* rinita alergică - manifestată prin strănut repetat, rinoree (curgerea nasului) puruit (mâncărime) nazal şi al gâtului;*  rino-conjunctivita alergică - are în plus faţă de rinita alergică congestia conjunctivei (înroşirea ochilor), lăcrimare excesivă, puruit;* dermatita atopică - se manifestă prin apariţia unor zone înroşite şi calde oriunde pe suprafaţa corpului;* astmul alergic e o formă gravă de alergie care poate să apară şi prin expunerea la praful din casă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net