Draperia, cu 2-3 cm mai lungă decât perdeaua

Ultima actualizare:
Perdeaua gri, mai  închisă la culoare,  se potriveşte în  aproape orice decor
Perdeaua gri, mai închisă la culoare, se potriveşte în aproape orice decor

În ceea ce priveşte ferestrele, ai mai multe metode de a le acoperi. Cele mai populare sunt perdelele şi draperiile. Dar şi aici există câteva reguli. Draperia trebuie să fie cu 2-3 cm mai lungă decât perdeaua şi să atârne puţin pe pardoseală, iar perdelele albe nu mai sunt la modă. Se poartă acum cele cu câteva tonuri mai închise decât draperia.

„Perdeaua trebuie să fie lungă exact până la podea, iar draperia cu doi-trei cm mai lungă, astfel încât să atârne puţin pe pardoseală. În momentul în care va fi strânsă cu un şnur, automat se va scurta.

Ele sunt petele de culoare ale camerei, accentele care dau frumuseţe şi rafinament", explică designerul Click!, Cristina Joia. Tocmai din acest motiv, mare atenţie la culori!


    Perdeaua gri, mai  închisă la culoare,  se potriveşte în  aproape orice decor
Perdeaua gri, mai închisă la culoare, se potriveşte în aproape orice decor

Specialistul spune că nu se mai poartă perdelele albe, cu draperii închise la culoare, ci invers. „Perdeaua e bine să fie într-o nuanţă mai închisă decât draperia. Fiind subţire, lumina care trece prin ea o va mai deschide oricum la culoare. Draperia poate fi crem cu lila, iar perdeaua un bej spre maro sau draperia roşie sau argintiu cu alb, iar perdeaua gri. Dacă perdeaua are modele, draperia trebuie să fie simplă, şi invers. Modele poate avea ori una, ori cealaltă", mai spune designerul Cristina Joia.

De asemenea, e bine să ştii că, dacă ai tavanul jos, trebuie să alegi o draperie în dungi verticale, care fac încăperea mai înaltă. Modelele cu floricele încarcă. Nu se recomandă perdelele foarte colorate, exceptând camerele copiilor.

„Nu este obligatoriu, dacă ai pereţii verzi, să-ţi pui şi draperii/perdele verzi. Din contră, materialul ales trebuie să aibă altă culoare, dar să se potrivească cromatic. Putem combina roz cu gri, albastru cu verde sau galben, roşu cu maro, verde, mov. Perdelele şi draperiile sunt petele de culoare, ca şi covorul, pernuţele, alte decoraţiuni din cameră", aflăm de la Andreea Dediu, manager Red Style's Concept, cu ocazia unui târg de perdele şi decoraţiuni organizat weekendul trecut la Home & Design Mall din Bucureşti.

Cei care aleg să-şi pună la ferestre storuri, au la dispoziţie o mulţime de materiale şi culori. Sunt storuri simple şi faldate, din materiale subţiri, cu volănaşe. De asemenea, există storuri în dungi semitransparente şi opace, care se pot potrivi astfel încât să devină în totalitate semitransparente sau în totalitate opace, în funcţie de nevoi. Jaluzelele verticale nu sunt recomandate în locuinţe, doar în zone comerciale sau birouri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net