Decât să ia bani din milă, mai bine îşi fac o vilă

Ultima actualizare:

    Lenuţa Miri a început construcţia unei vileFoto: adevarul.ro
Lenuţa Miri a început construcţia unei vileFoto: adevarul.ro

Gata cu ajutoarele! Asistaţii social din comuna doljeană Braloştiţa s-au săturat să stea cu mâna întinsă la stat şi să primească bani lunar, aşa că au plecat la muncă în străinătate. Oamenii susţin că au reuşit să îşi ridice adevărate vile cu sumele câştigate în Spania, Germania, Belgia sau Danemarca.

“Cu ajutorul social nu reuşeam să trăim mai mult de o săptămână”, îşi aminteşte Gheorghe Miri (42 de ani), locuitor la comunei Braloştiţa (Dolj), tată a trei copii. Prin urmare, omul a decis să plece în străinătate, ca să muncească în agricultură. Miri a reuşit să strângă o sumă importantă de bani, astfel că în curtea sa a apărut, lângă locuinţa mică şi sărăcăcioasă, o vilă cu etaj.


    Din bănuţii agonisiţi, Gheorghe Miri a ridicat o locuinţă nouă
Din bănuţii agonisiţi, Gheorghe Miri a ridicat o locuinţă nouă

„Am fost la muncă în Spania şi am reuşit să strâng bani şi să-i ofer familiei un viitor mai bun”, se laudă el. “Nu vreau să mai ajung niciodată la mila statului. Mi-am propus să plec în fiecare an ca să muncesc în străinătate, fiindcă vreau să le construiesc şi copiilor câte o casă. A fost foarte grea perioada în care nu aveam absolut nimic“, adaugă Miri.Lenuţa Miri, o altă localnică din comuna Braloştiţa, verişoară cu Gheorghe, i-a urmat exemplul şi a mers la lucru tot în Spania.

Între 3.000 şi 5.000 de euro pe contract


    În comună poţi vedea multe case impunătoare
În comună poţi vedea multe case impunătoare

Dacă până acum trei ani stătea cu mâna întinsă la stat, acum situaţia este alta. „Am lăsat acasă cinci copii cu tatăl lor, dar gândul meu a fost tot timpul la ei. Am reuşit să ridicăm o vilă cu etaj, însă banii nu ne-au ajuns ca să o terminăm. Cred însă că în doi ani o să fie gata. Anul viitor, în martie, o să plec din nou în Spania. Am câştigat între 3.000 şi 5.000 de euro pe contract. În mediul rural e foarte greu să îţi găseşti un loc de muncă. Dacă să mergi să lucrezi cu ziua, faci doar 50 de lei“, explică Lenuţa pentru adevarul.ro.

Dumitru Amza, primarul comunei Braloştiţa, spune că numărul dosarelor privind acordarea de ajutoare sociale a scăzut de la 300 la 50. „Oamenii au fost nevoiţi să plece în străinătate, iar tot ce au câştigat acolo au investit în zonă. Şi-au ridicat case frumose, iar localitatea a înflorit în ultimii ani. În satul Valea Fântânii a rămas o singură persoană care primeşte ajutor de la stat“, dezvăluie edilul.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net