Cum cureţi vesele din sticlă ca să le redai strălucirea de altădată

Citeste tot despre: 

Paharele, farfuriile şi recipientele din sticlă pe care le foloseşti în bucătărie nu mai strălucesc ca la început? Paharele pot prinde o peliculă albicioasă din cauza calcarului depus, farfuriile şi alte boluri din sticlă pot deveni unsuroase din cauza vaporilor de grăsime din încăpere, iar vasele termorezistente au pete de arsură de la alimentele pe care le găteşti la cuptor. Iată câteva sfaturi pentru ca vesela ta să fie curată lună.

Paharele se curăţă cu oţet
În timp, paharele, care odată erau strălucitoare, prind o peliculă albiciasă din cauza calcarului care se găseşte în apă. Pentru a le reda strălucirea de odinioară, curăţă-le folosind oţet de mere. Pune puţin oţet în  fiecare pahar, iar apoi toarnă apă fierbinte. Aşteaptă jumătate de oră pentru ca soluţia să-şi facă efectul, iar apoi spală folosind un burete. Atenţie! Nu folosi buretele de sârmă sau unul foarte abraziv pentru că vei zgâria sticla. Clăteşte bine folosind apă rece.

Vasul termorezistent se spală cu bicarbonat
În vasul termorezistent gătim mâncare la cuptor. Şi, de-a lungul timpului, sticla se murdăreşte cu pete de arsură care sunt foarte greu de scos. Însă, nu imposibil. În primul rând, scufundă vasul în apă fierbinte şi aşteaptă jumătate de oră pentru ca petele de arsură să se mai înmoaie. Apoi, prepară o pastă din bicarbobat de sodiu şi oţet de mere. Frecă zonele mudare cu această pastă, folosind un burete de bucătărie.

Farfuriile se albesc dacă le fierbi în lapte
Dacă vrei să reîmprospătezi culoarea albă a farfuriilor şi vrei să maschezi eventualele zgârieturi sau crăpături fine, ar trebui să foloseşti cu încredere laptele. Fierbe farfuriile într-un litru de lapte, iar apoi, după ce a dat în clocot, stinge focul. Lasă farfuriile în lapte, până ce acesta se răceşte. Clăteşte-le apoi cu apă călduţă.

Loading...