Condamnat la 3 ani de puşcărie că a vrut să-şi arunce în aer fiica de 11 ani

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv pe Ioan Felea, un bărbat din comuna gălăţeană Fârţăneşti, la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru tentativă de omor.

Anchetatorii au stabilit că, pe 20 aprilie 2016, suspectul a intrat în camera fiicei sale de 11 ani şi a eliberat gazul dintr-o butelie cu scopul de a provoca o explozie. Felea traversa o criză de gelozie provocată de faptul că o bănuia pe soţia lui c-ar avea un amant. Femeia lucra în Marea Britanie şi tocmai îşi anunţase familia că urma să mai stea acolo încă şase luni. După ce a intrat în camera copilei, i-ar fi spus „Dacă mă iubeşti, vom muri împreună“, informeaza adevarul.ro.

Un miracol a făcut ca bricheta, cu care bărbatul intenţiona să provoace explozia, să nu se aprindă. „Minora a fost extrem de speriată. S-a ascuns sub o pătură şi a sunat la 112, cerând ajutor de la Poliţie. În acelaşi timp, mama, care discuta cu fetiţa pe tabletă, a sunat o familie apropiată şi i-a rugat să meargă la ei acasă deoarece se întâmplă o nenorocire“, a declarat procurorul Liliana Istrate. Mai mulţi săteni au intrat în casă şi au reuşit până la urmă să-l imobilizeze pe individ. Fetiţa se află în prezent în grija bunicii materne. 

loading...
Loading...