Click! îţi spune cine beneficiază de reduceri!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Vrei să vizitezi un muzeu, să mergi la cinematograf sau să iei Europa la pas cu buget redus? Dacă ai sub 26 de ani sau eşti student ori elev, pentru toate aceste servicii beneficiezi de reduceri substanţiale. Tot ce trebuie să faci este să intri în posesia cardului Euro 26. Iată ce alte categorii de persoane mai beneficiază de reduceri în România.

Azi, Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" din Bucureşti îşi redeschide porţile, după doi ani. Cei care vor să vadă cum arată noua faţă a muzeului trebuie să scoată din buzunar 20 de lei.

Trebuie să ştiţi însă că mai multe categorii de public beneficiază de reduceri considerabile pentru intrarea în muzeu:Elevi (cu legitimaţii valabile) şi preşcolari: 75% reducere;

Studenţi şi pensionari: 50% reducere (cu legitimaţii valabile);

Posesori de carduri Euro 26: 75% reducere (cu legitimaţii valabile).

Ce este cardul EURO 26

Cardul EURO 26 oferă tinerilor reduceri şi facilităţi la transport, călătorii, vacanţe şi cumpărături de orice fel. În unele situaţii, reducerile de preţ pot ajunge chiar până la 100%, iar cel mai mic discount îl acordă posesorilor cardurilor de tip Euro 26 companiile de transport, de 3% din biletul de transport cu avionul, de exemplu.

Se acordă reduceri şi la unele pensiuni autohtone, în timp ce în Europa sunt reţele de hoteluri şi hosteluri, unde serviciile de cazare sunt la tarife mai mici.

Printre companiile care oferă reduceri pentru posesorii cardului se numără: Eurolines, Kodak, Pizza Hut, McDonaldi's, Europcar, Coca-Cola, Lee sau Levi's.

Acte necesare

Actele necesare pentru obţinerea cardului sunt: poza tip buletin, actul de identitate şi formularul de emitere a cardului disponibil la oricare dintre partenerii EYCA (European Youth Card Association).

În România, cardurile Euro 26 sunt disponibile în patru variante: Card Student, Card Clasic, BCR Euro26 şi BT Euro26. Posesorii pot folosi cardul la orice magazin care are însemnul Euro 26.

Persoanele cu handicap

Adulţii cu handicap beneficiază de bilete de intrare la spectacole, muzee, manifestări artistice, astfel:

* adultul cu handicap grav sau accentuat, precum şi persoana care îl însoţeşte beneficiază de gratuitate;

* adultul cu handicap mediu şi uşor beneficiază de bilete de intrare în aceleaşi condiţii ca pentru elevi şi studenţi.

*  Persoanele cu handicap grav şi accentuat beneficiază de gratuitate pe toate liniile la transportul urban cu mijloace de transport în comun de suprafaţă şi cu metroul.

*  Persoanele cu handicap grav beneficiază de gratuitatea transportului interurban, la alegere, cu orice tip de tren, în limita costului unui bilet la tren accelerat clasa a II-a, cu autobuzele sau cu navele pentru transport fluvial, pentru 12 călătorii dus-întors pe an.

*  Persoanele cu handicap accentuat beneficiază de gratuitatea transportului interurban, la alegere, cu orice tip de tren, în limita costului unui bilet la tren accelerat clasa a II-a, cu autobuzele sau cu navele pentru transport fluvial, pentru 6 călătorii dus-întors pe an calendaristic.

Reduceri la transport în comun

Sunt scutiţi de plata taxelor de călătorie următoarele categorii de persoane:

*  copiii cu vârstă sub 7 ani;

*  veteranii de război, eroii şi urmaşii celor răniţi sau decedaţi în Revoluţia din Decembrie 1989 - pe baza legitimaţiei speciale eliberată de Serviciul Patrimoniu R.A.T.B.

*  persoanele persecutate din motive politice, dislocaţi, deportaţi;

*  foştii deţinuţi politici;

*  persoanele cu handicap;

*  toate categoriile de pensionari cu domiciliul stabil în Bucureşti - pe baza talonului de pensie şi a actului de identitate.

CFR

Facilităţi acordate copiilor: pentru copii până la 5 ani împliniţi, dacă nu se cere loc separat, transportul este gratuit.

*  pentru copiii până la 5 ani pentru care se cere loc separat şi pentru cei între 5 şi 10 ani împliniţi se acordă reducere 50%

Reduceri pentru elevi şi studenţi, între 50 şi 75%, în funcţie de forma de învăţământ pe care o urmează (la zi sau la distanţă) şi în funcţie de tipul de legitimaţie de călătorie ales.

Reduceri pentru pensionari: un număr limitat de călătorii cu 50% reducere la tren personal, accelerat şi rapid.

Minigrupurile din două până la cinci persoane beneficiază de următoarele reduceri:

*  doi adulţi - 10%*  trei adulţi - 15%*  patru adulţi - 20%*  cinci adulţi - 25%

Reduceri pentru grupuri: pentru grupurile de turişti de cel puţin 30 de persoane se acordă o reducere de 25% din tariful la tren de persoane la clasa I sau clasa a II-a.

Euro 26, cardul tinerilor

Card Euro 26 Student

Card Euro 26 Student este un document european cu rolul de recunoaştere internaţională a statutului de student şi este de asemenea recunoscut ca act de identitate în 30 de universităţi din ţară.

Cardul Student este adresat deopotrivă studenţilor şi liceenilor. Posesorii acestuia beneficiază de reduceri şi facilităţi în cele 42 de ţări în care este extinsă reţeua EYCA. Cardul poate fi obţinut din oricare dintre cele 30 universitate parteneră programului Euro 26.

Cardul BCR Euro26

Cardul BCR Euro26 este un card de debit ce permite plata electronică, extragerea de numerar şi efectuarea plăţilor oriunde în lume. Este destinat tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, studenţi la zi în cadrul instituţiilor de învăţământ superior.

Documentele necesare pentru a intra în posesia cardului: copie după actul de identitate, copie după documentul care atestă statutul de student la zi şi o cerere tip contract pentru emiterea cardului de debit BCR VISA Electron EURO 26, de la orice sucursala BCR.

Suma minimă pentru deschiderea contului este de 10 lei. Posesorii cardului BCR Visa Euro 26 beneficiază şi de o poliţă de asigurare obligatorie pentru călătorii în străinătate, eliberată de BCR Asigurări.

simeon stalpnicul png

Euro 26 Clasic

Cardul clasic este destinat tinerilor sub 26 de ani, indiferent de statutul acestora.

Acesta poate fi eliberat chiar şi cu o zi înainte de împlinirea vârstei maxime pentru obţinerea sa, iar valabilitatea este de un an.

Acest tip de card include şi o asigurare medicală de la Asitrans, valabilă un an, necesară pentru călătorii în străinătate.

Actele necesare pentru obţinerea documentului: poză tip buletin, actul de identitate şi formularul de emitere a cardului disponibil la oricare dintre partenerii EYCA. Acesta este disponibil la: DJC (Direcţii Judeţene de Cultură), Centrul European de tineret Euro 26 din Alba Iulia (în cadrul Primăriei Alba Iulia), Reţeaua Eurolines, Zip Travel şi Karpaten Turism.

simeon stalpnicul png

Cardul BT Euro26

Cardul emis în colaborare cu BT, VISA Electron EURO 26, este un document de debit adresat tuturor tinerilor cu vârsta cuprinsă între 15 şi 25 de ani.

Ataşată acestuia, posesorul cardului beneficiază de o poliţă gratuită de asigurare pentru călătorii în străinătate.

De asemenea, administrarea contului poate fi făcută de acasă, prin intermediul serviciului Internet Banking BT24 şi se pot efectua şi plăţi fără comision la facturile Vodafone, Orange, Zapp şi Avon.

Costurile pentru emiterea cardului, deschiderea contului, administrarea sunt gratuite. Actele necesare pentru intrarea în posesia cardului sunt copie după actul de identitate şi completarea unui formular de emitere a cardului disponibil la orice sucursală a Băncii Transilvania.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net