Ce spune Raed Arafat despre moartea studentei. Secretarul de stat face precizări

Ultima actualizare:

Deşi au apărut multe zvonuri prin presă, potrivit cărora Aureliei Ion nu i s-a acordat suficientă atenţie şi, implicit, nu ar fi fost resuscitată suficient, Raed Arafat este convins că medicii de la locul tragediei au acţionat în cel mai corect mod, aceştia având tot ce le trebuia pentru a continua manevrele, în cazul în care situaţia o cerea.

"Faptul că temperatura generală a colegi nostre era de 18, deci nu temperatura pielii, în condiţiile de acolo, arată că, probabil, studenta a fost într-un stop cardiac foarte prelungit şi de acolo a coborât temperatura. Nu era în stop cardiac din cauza hipotermiei. Este o diferenţă în cazul hipotermiei: dacă hipotermia cauzează stopul cardiac sau dacă, după ce ai făcut stopul cardiac, ţi-a scăzut temperatura. (...) Din datele pe care le avem, cel mai probabil a fost un stop cardiac foarte aproape de momentul căderii, de aceea şi medicul Zamfir a început resuscitarea", a spus Arafat.

El apreciază că ideea că nu s-ar fi făcut resuscitare atât cât trebuie sau că, dacă medicii ajungeau mai repede, fata ar fi fost sigur salvată "ar putea amăgi fals o familie îndurerată".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net