Ce spune Raed Arafat despre moartea studentei. Secretarul de stat face precizări

Secretarul de stat Raed Arafat a prezentat pentru Mediafax varianta sa în privinţa decesului studentei Aurelia Ion în accidentul aviatic din Munţii Apuseni.

Deşi au apărut multe zvonuri prin presă, potrivit cărora Aureliei Ion nu i s-a acordat suficientă atenţie şi, implicit, nu ar fi fost resuscitată suficient, Raed Arafat este convins că medicii de la locul tragediei au acţionat în cel mai corect mod, aceştia având tot ce le trebuia pentru a continua manevrele, în cazul în care situaţia o cerea.

"Faptul că temperatura generală a colegi nostre era de 18, deci nu temperatura pielii, în condiţiile de acolo, arată că, probabil, studenta a fost într-un stop cardiac foarte prelungit şi de acolo a coborât temperatura. Nu era în stop cardiac din cauza hipotermiei. Este o diferenţă în cazul hipotermiei: dacă hipotermia cauzează stopul cardiac sau dacă, după ce ai făcut stopul cardiac, ţi-a scăzut temperatura. (...) Din datele pe care le avem, cel mai probabil a fost un stop cardiac foarte aproape de momentul căderii, de aceea şi medicul Zamfir a început resuscitarea", a spus Arafat.

El apreciază că ideea că nu s-ar fi făcut resuscitare atât cât trebuie sau că, dacă medicii ajungeau mai repede, fata ar fi fost sigur salvată "ar putea amăgi fals o familie îndurerată".

Loading...