Caz şocant la Iaşi! Un bărbat cere în instanţă anularea certificatului lui de deces

Ultima actualizare:

Proces incredibil la Iaşi. Un bărbat din Buzău, dispărut de acasă în 1991 şi declarat mort, cere anularea certificatului de deces emis pe numele lui. Gheorghe S. este internat de câţiva ani la Secţia Exterioară Bârnova a Spitalului de Psihiatrie „Socola" din Iaşi.

Potrivit plângerii adresaste instanţei, pe 22 octombrie 1991 bărbatul a plecat de la locuinţa sa din Buzău şi nu s-a mai întors. Rudele sale au anunţat dispariţia, dar vreme de opt ani nu au avut niciun răspuns de la poliţişti. Pe 9 mai 1999, oamenii legii au descoperit pe linia CFR numărul 8 Sidex - Galaţi trupul unui bărbat, care fusese tăiat de tren.

În cauză s-au făcut cercetări, iar după câţiva ani s-a stabilit că trupul îi aparţinea lui Gheorghe S. Ulterior pe numele acestuia s-a emis şi un certificat de deces.

De fapt, bărbatul a ajuns la Iaşi, iar pentru că avea probleme psihice autorităţile au decis internarea la Secţia Exterioară Bârnova. Pentru că nu avea documente şi era bolnav reprezentanţii spitalului nu au putut stabili identitatea acestuia. În urmă cu puţin timp, a fost desfăşurată o campanie de verificare şi identificare a persoanelor date dispărute. Astfel, a fost găsit şi Gheorghe S.

Nu poate fi decontat tratamentul pentru că e "mort"

Spitalul a încercat apoi să deconteze la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate cheltuielile făcute cu tratamentul pacientului. Însă acest lucru nu s-a putut pentru că Gheorghe S. figura în baza de date ca fiind mort.Reprezentanţii Spitalului de Psihiatrie „Socola" au solicitat, în numele bărbatului, anularea certificatului de deces.

„Dintr-o eroare s-a constatat că Gheorghe S. a fost identificat drept cadavrul descoperit pe 9 mai 1999 pe linia de tren CFR nr. 8 - Sidex Galaţi. În realitate, acesta este în viaţă, fiind internat în unitatea noastră, care nu poate deconta cheltuielile cu îngrijirea sa, deoarece figurează ca fiind decedat", au susţinut reprezentanţii unităţii sanitare, în plângerea adresată instanţei.Primul termen al procesului va fi pe 9 noiembrie la Judecătoria Iaşi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net