Când și în ce condiții se vor redeschide școlile. Anunțul ministrului Educației

elevi-la-scoala.jpg

elevi la scoala
Revenirea pe băncile școlii depinde de situația epidemiologică
Sursă foto: Shutterstock

La 11 ianuarie, elevii se întorc din vacanță și încep școala, tot în regim online. Data la care cursurile se vor putea desfășura la clasă este încă incertă. Se speră la 8 februarie, însă acest lucru ar fi posibil doar în anumite condiții și doar pentru o categorie a elevilor.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat luni că data deschiderii școlilor va fi stabilită împreună cu Ministerul Sănătății, în funcție de evoluția epidemiologică din țara noastră. De asemenea, se va lua în considerare și experiența și modul de reacție al altor state. 

Când se vor redeschide școlile din România

Constituie priorități câteva categorii de elevi. „Din perspectiva Ministerului Educației, ne dorim să prioritizăm pe trei paliere: grădinițe și învățământ primar, elevii claselor a VIII-a și a XII-a, care vor susține examene naționale, și elevi din școlile care au înregistrat dificultăți în derularea procesului de învățământ online, cu precădere în mediul rural, dar nu numai”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

În prezent, elevii sunt în vacanța de iarnă, care se va încheia duminică, 10 ianuarie. La 11 ianuarie, cursurile se vor relua în format online până pe 30 ianuarie, când începe vacanța intersemestrială. Aceasta este de o săptămână și se încheie pe 7 februarie.

Loading...
 
 

Citește și

  • copil sarman

    Consiliul Național al Elevilor cere Ministerului Educației retragerea ordinului care impune obligativitatea desfășurării cursurilor online, deoarece mulți copii din România nu au acces la tehnologie. De asemenea, spun că autoritățile trebuie să-și ceară scuze publice elevilor, părinților și profesorilor care au fost dezavantajați și discriminați de această măsură. Avocatul Poporului cere și el clarificări.

  • Elev care învață online, de acasă

    Școala online este o metodă de învățământ la care nu ne-am fi gândit niciodată în anii trecuți. Azi, din păcate, reprezintă singura modalitate - pentru foarte mulți elevi - de a-și continua studiile în contextul pandemiei de coronavirus. Pentru că multe școli se află în scenariul roșu, iar elevii sunt nevoiți să studieze de acasă, Ministerul Educației a elaborat un set de reguli după care se vor ghida copiii, profesorii dar și părinții.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1