Au avut dreptate! 4.070 de medii au fost greşite, la Evaluarea naţională

Ultima actualizare:

10.064 de contestaţii. Părinţii au crezut în şansa copiilor lor şi au contestat notele mici de la Evaluarea naţională. Au avut dreptate. Aproape jumătate din acestea au fost acceptate, iar notele au crescut cu peste 0.50 de puncte.

În Capitală, o fetiţă a insistat că a făcut perfect la ambele probe şi a obţinut media 10.00, după contestaţii. În Bucureşti, sunt acum 88 de medii maxime.

Nu toţi cei care au făcut contestaţii au motive de bucurie pentru că profesorii au mai şi scăzut din note.

În consecinţă, 123.192 de absolvenţi de gimnaziu au avut medii peste 5.00 la Evaluarea naţională, iar 25 de copiii au primit medii sub 5.00, după contestaţii.

Aşadar, promovabilitatea finală şi oficială la Evaluarea naională 2013 este 75,89%, mai mică cu 0,02, decât înainte de contestaţii.

Cele mai bune rezultate s-au înregistrat în judeţul Brăila (88,86%), iar cele mai scăzute, în judeţul Olt (61,04%). În nici un judeţ nu s-a consemnat un procent mai mic de 60% al notelor peste 5.

Pe discipline, distribuţia procentuală a notelor peste 5 se prezintă astfel: Limba şi literatura română - 82,56%, Limba şi literatura maternă - 93,14%, Matematică - 71,64%.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net