Atenție! Poți fi infectat chiar dacă testul PCR e negativ

Ultima actualizare:

    InquamPhotos / George Călin
InquamPhotos / George Călin

După ce un studiu MedLife a arătat că testele rapide nu sunt atât de eficiente, putând detecta doar unul din două cazuri pozitive, iată că nici testele RT-PCR nu sunt 100% sigure. Analizând peste 50.000 de probe de tip RT-PCR, OK Medical a ajuns la concluzia că testarea trebuie făcută doar după apariția simptomelor, pentru a avea un rezultat corect.

„Spre deosebire de variantele anterioare SARS-CoV-2, tulpina Delta poate fi detectabilă doar după momentul apariției simptomelor. În conformitate cu recomandările CDC, diagnosticarea infecției se recomandă a fi efectuată cumulând rezultatul testului cu simptomatologia și istoricul pacientul. Astfel, un rezultat RT-PCR NEGATIV, în prezența simptomelor specifice, NU exclude infecția SARS CoV-2, recomandarea FERMĂ fiind de izolare și retestare într-un interval de 48-72 ore”, se arată în comunicatul publicat pe Facebook de centrul de testare.

Concret, poți avea rezultat RT-PCR negativ, dar să fii infectat și să te pozitivezi peste o zi sau două. Astfel, în situația în care apar simptomele la scurt timp după un rezultat negativ, specialiștii spun să repetați testul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net