Atenție! La piață, riscul de infectare e foarte mare. 7 reguli de protecție pe care trebuie să le respectați

Ultima actualizare:

    Piața Sudului și-a deschid porțile luna aceasta, fiind una dintre cele mai moderne piețe ale Capitalei
Piața Sudului și-a deschid porțile luna aceasta, fiind una dintre cele mai moderne piețe ale Capitalei

Piețele aglomerate sunt locuri în care coronavirusul se răspândește cel mai ușor, atrage atenția Centrul American pentru Controlul Bolilor Transmisibile. Din cauza numărului mare de clienți de toate vârstele și categoriile sociale, riscul de contaminare e la fel de mare ca într-un spital. Atât clienții, cât și comercianții ar trebui să respecte câteva reguli stricte de protecție.

  • Accesul. Triajul epidemiologic ar trebui efectuat automat, de un aparat, nu de către o persoană, care ar fi și ea expusă, recomandă specialiștii, citați de PRO TV.
  • Trasee clare. Acestea trebuie să fie bine delimitate și respectate de toată lumea: pe o parte se intră, pe alta se iese, astfel încât oamenii să nu ajungă față în față, să nu tușească sau să strănute atunci când trec unii pe lângă alții.
  • Atingerea produselor nu mai e posibilă. Comercianții ar trebui să-și delimiteze marfa cu panouri de plexiglas sau cu folie transparentă. Cei care nu au așa ceva trebuie să atragă atenția clienților că nu atingă marfa.
  • Gustatul fructelor și legumelor direct de pe tarabă este strict interzis. Ele trebuie bine spălate și manevrate doar cu mâinile curate înainte de consum. Să duci mâna murdară la gură este adevărată inconștiență. Refuzați vânzătorii care vă propun să gustați marfa!
  • Evitați locurile aglomerate. „Spiritul de turmă” al românilor ne îndeamnă să alegem fix taraba care are cea mai mare căutare, gândindu-ne că acolo sunt cel mai bune produse. Doar ceilalți mușterii „știu ei ceva”, nu?! Totuși, dacă vreți și voi să cumpărați din același loc, nu vă îngrămădiți la coadă, ci reveniți peste 5 minute, când trece „valul”.
  • Să porți sau nu mănuși de unică folosință? Poți purta, însă ele îți oferă un fals sentiment de protecție. Odată ce ai pus mâna pe bani, pe carduri, pe produse, ea nu mai trebuie dusă la față, indiferent dacă e sau nu înmănușată. Ține, mai degrabă, aproape un gel dezinfectant.
  • Purtați mască! Nu în ultimul rând, nu uitați că masca e obligatorie în piețe și în toate locurile aglomerate. Ea trebui privită nu ca o regulă impusă de autorități, căci nu vă protejați pentru nimeni, doar pentru voi, pentru sănătatea și viața voastră.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net