Aşa cureţi perfect covorul şi mocheta

CLIIMA20120327_0091_1.jpg

Foloseşte un aspirator care funcţionează cu apă
Citeste tot despre: 

Se apropie Paştele, iar tu trebuie să te pregăteşti pentru curăţenia generală de dinaintea sărbătorilor. Cu ce să începi? Cu covorul! Ţi se pare o corvoadă? Nu dispera! Dacă urmezi sfaturile de mai jos, munca depusă va fi floare la ureche. Iată ce ai de făcut!

Mătură şi aspiră

Mocheta şi covorul se aspiră foarte bine. Foloseşte un aspirator care funcţionează cu apă. Astfel, praful nu va fi absorbit şi eliminat din nou în cameră.

Dacă nu ai un astfel de model, fii atent la sacul în care se adună praful. Acesta trebuie să fie de unică folosinţă sau, dacă nu, măcar să fie foarte curat.

Scoate covorul pe bătător

Dacă aspiratorul nu face faţă prafului, scoate covorul pe bătător. În aer liber acesta se va curăţa mult mai bine, se va aerisi şi va mirosi a proaspăt. Atenţie! Nu lăsa covorul să stea la soare. Căldura excesivă şi razele soarelui ar putea să-l decoloreze.

Curăţă cu varză

Freacă bine covorul cu o jumătate de căpătână de varză insistând în zonele care şi-au pierdut din strălucire. Aspectul tern al covorului va dispărea, lăsând în urmă culorile vii.

Foloseşte sare

Presară pe covor sare grunjoasă umedă şi lasă să acţioneze jumătate de oră. Apoi, perie covorul şi aspiră-l foarte bine! Sarea va dispărea lăsând în urmă culori reîmprospătate.

Cum îndepărtezi mirosul

Uneori, covorul emană un miros stătut de praf. Presară peste el bicarbonat de sodiu şi lasă să acţioneze jumătate de oră. Apoi, aspiră foarte bine!

Loading...