Apartamentele din Cluj sunt mai scumpe decât cele din Capitală

Ultima actualizare:

    Locuinţele din Cluj-Napoca  sunt, în momentul de faţă,  cele mai scumpe din ţară
Locuinţele din Cluj-Napoca sunt, în momentul de faţă, cele mai scumpe din ţară

În ciuda crizei, a problemelor pe care le au românii cu băncile, locuinţele se cumpără şi se vor cumpăra. Ba chiar piaţa imobiliară a dat semne de revenire. Preţurile fluctuează de la an la an, de la oraş la oraş. Clujul este, mai nou, în topul celor mai scumpe oraşe, devansând Bucureştiul. Constanţa este, în schimb, la coada clasamentului.

Potrivit unei analize Imobiliare.Net, clujenii şi-au scos luna trecută la vânzare garsonierele cu un preţ mediu de 39.316 de euro, în timp ce în Capitală preţul mediu a fost de 35.174 de euro. Cu aproximativ 4.000 de euro mai mic, după cum puteţi vedea. Aceeaşi diferenţă se păstrează şi în cazul apartamentelor cu două camere: 57.611 de euro la Cluj şi 53.583 de euro la Bucureşti. Diferenţa este mai mică în cazul apartamentelor cu trei camere: 77.182 de euro la Cluj, faţă de 76.282 de euro în Capitală.

Explicaţia? “Situaţia poate fi pusă pe seama exodului populaţiei din zona Clujului în oraş, după ce companiile de IT s-au orientat către Cluj-Napoca. Acest lucru, coroborat cu numărul relativ mic de proiecte rezidenţiale noi din Cluj, a creat o cerere mai mare decât oferta, iar proprietarii au speculat această conjunctură, mărind preţurile în conformitate cu realitatea din piaţă”, explică specialiştii Imobiliare.Net.   Doar în cazul apartamentelor cu 4 camere Bucureştiul conduce topul celor mai scumpe oraşe ale ţării. Aici, o astfel de locuinţă se poate cumpăra, în medie, cu 101.117 de euro. Braşovul şi Iaşul au preţuri de mijloc, în timp ce la Constanţa se găsesc cele mai ieftine apartamente: 26.046 de euro o garsonieră, 43.442 de euro 2 camere, 61.823 de euro 3 camere şi 74.159 de  euro 4 camere.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net