Afară - ger şi ninsoare, ea lucrează mărţişoare!

Ultima actualizare:

    Mariana Medrega realizează cu migală mii de mărţişoareFoto: adevarul.ro
Mariana Medrega realizează cu migală mii de mărţişoareFoto: adevarul.ro

Deşi suntem în plină iarnă, pentru o pensionară din Târgu Jiu a venit deja primăvara! Fost director al unui post de radio, Mariana Medrega lucrează de zor la confecţionarea mărţişoarelor.

Flori uscate, scoici, ghindă, porţelan – iată “materia primă” folosită de Mariana Medrega pentru a crea cele mai frumoase mărţişoare! Pensionara din Târgu Jiu şi-a descoperit această pasiune în urmă cu 20 de ani şi de-atunci, la fiecare început de primăvară, e prezentă în centrul oraşului, unde vinde gingaşele obiecte realizate cu mult bun gust. Pentru a se prezenta la înălţime pe 1 Martie 2017, Mariana Medrega s-a apucat de lucru înainte de Sărbătorile de iarnă. Fost director al unui post de radio din Târgu Jiu, femeia a realizat deja 700 - 800 de mărţişoare pentru primăvara aflată încă departe. „Se lucrează destul de migălos şi, în plus, nu le fac la normă, ci le fac cu sufletul. Îmi place să le vând chiar eu în stradă, ca să văd cum sunt admirate de cumpărători, pentru că aş fi putut să le comercializez şi în alt mod“, povesteşte pensionara pentru adevarul.ro.


    Mărţișoarele sunt făcute cu flori uscate, scoici, ghindă și porţelan
Mărţișoarele sunt făcute cu flori uscate, scoici, ghindă și porţelan

Masa din bucătărie a fost transformată în atelier de lucru, iar materialele sunt procurate din comerţ, dar şi din grădină sau de pe câmp. „Cred că sunt printre puţinii comercianţi care-şi confecţionează mărţişoarele. Orice poate fi folosit: buruieni, flori de câmp, scoici, ghindă, catifea. Mai folosesc floarea de soc sau viorelele. Mărţişoarele la care lucrez acum sunt deosebite, fiindcă se realizează dintr-o pastă de porţelan, la care se adaugă aracet şi parafină lichidă. Durează cam două-trei ore prepararea pastei, care poate fi colorată, apoi, cu tempera. Modelarea se face cu mâna, iar decupajul - cu un dop de pet“, detaliază ea. Mariana Medrega îşi aminteşte zâmbind cum a confecţionat primele mărţişoare: „Se întâmpla în 1996. Totul a pornit de la o găoace de nucă şi doi puişori făcuţi din vată, la care am adăugat două-trei pene. Mi-au plăcut ca bibelouri şi aşa mi-a venit ideea să fac mărţişoare. Stăteam la bloc, nu aveam pene şi atunci am desfăcut un burduf de pernă. Mulţi ani am realizat mărţişoare cu flori din pene”, încheie pensionara. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net