9 sfaturi să iei cea mai bună carne de porc

Ultima actualizare:

    Dacă aveţi cea mai mică îndoială asupra calităţii cărnii cumpărate, puteţi întreba veterinarii. Numărul de telefon al „Call Center”-ului A.N.S.V.S.A. este 0800.826.787 şi poate fi apelat gratuit din orice reţea de telefonie, pentru a sesiza nereguli.
Dacă aveţi cea mai mică îndoială asupra calităţii cărnii cumpărate, puteţi întreba veterinarii. Numărul de telefon al „Call Center”-ului A.N.S.V.S.A. este 0800.826.787 şi poate fi apelat gratuit din orice reţea de telefonie, pentru a sesiza nereguli.

Fripturi, sarmale, cârnaţi. Toate se vor găsi pe mesele festive de Sărbători. Ca să puteţi petrece fără surprize neplăcute, ascultaţi recomandările veterinarilor. Click! vă spune de unde să faceţi cumpărăturile.

Au apărut primele cazuri de animale bolnave. Din fericire, au fost depistate înainte de a fi consumată carnea. Pentru evitarea posibilelor toxiinfecţii alimentare şi evitarea infestării cu parazitul Trichinella Spiralis, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa

Alimentelor vă recomandă:

Nu cumpăraţi carne de porc, produse sau preparate obţinute din aceasta, de la persoane  neautorizate sau din locuri şi spaţii nesupravegheate sanitar veterinar;

Nu cumpăraţi carne proaspătă decât din unităţi autorizate, unde este asigurată asistenţa sanitară veterinară permanentă.

Nu cumpăraţi din curţile oamenilor. Ţăranii români cresc porci în propriile gospodării, dar au voie  să îl consume doar în familie. Sacrificarea porcului şi consumarea acestuia în familie, fără controlul sanitar veterinar al stării de sănătate a animalului şi a salubrităţii cărnii obţinute, poate avea consecinţe grave.

Dacă porcul este bolnav de trichineloză, cei care au consumat carnea infestată se vor îmbolnăvi şi vor fi supuşi unui tratament pentru o perioadă lungă, existând posibilitatea apariţiei unor complicaţii şi reacţii adverse.

Dacă porcul are o altă boală infecţioasă riscaţi să vă îmbolnăviţi familia,  rudele sau vecinii, în caz că le oferiţi spre consum ori vânzare.

Solicitaţi dovada că animalul a fost verificat de medicii veterinari. Carcasa este ştampilată, cu numărul de cod al medicului care a făcut analizele de laborator.

În situaţia în care medicul veterinar constată că porcul dumneavoastră este bolnav, nu riscaţi vânzarea, sacrificarea şi consumul cărnii. Veţi fi despăgubit de stat la valoarea de piaţă a animalului

Dacă cel care a cumpărat porcul este verificat pe drum de autorităţi şi nu prezintă documentele sanitare veterinare necesare, cumpărătorul, dar şi vânzătorul sunt pasibili de sancţiuni, iar animalele sunt confiscate şi ucise fără a se oferi despăgubiri.

Dacă intenţionaţi să vindeţi porci vii în târg, pentru a respecta legea şi a nu avea probleme cu autorităţile, verificaţi dacă: târgul este autorizat sanitar veterinar; dacă este supravegheat de un medic veterinar. Este interzisă sacrificarea porcilor şi comercializarea cărnii în târgurile de animale şi în vecinătatea acestora!

Click!spune

Dacă aveţi cea mai mică îndoială asupra calităţii cărnii cumpărate, puteţi întreba veterinarii. Numărul de telefon al „Call Center"-ului A.N.S.V.S.A. este 0800.826.787 şi poate fi apelat gratuit din orice reţea de telefonie, pentru a sesiza nereguli.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net