5 sfaturi despre cum să cureţi şi să întreţii jaluzelele

Citeste tot despre: 

Una dintre cele mai dificile activităţi pe care trebuie să le faci acasă este curăţarea jaluzelelor. Iată câteva sfaturi pentru a-ţi uşura munca şi pentru a da casei tale un aspect mai luminos.

Aspiră praful cu aspiratorul
Când aspiri covorul sau mocheta, poţi aspira şi jaluzelele folosind însă peria cea mică cu care este dotat aparatul. Nu folosi o putere mare de aspirare pentru că rişti ca lamelele, care sunt foarte subţiri şi uşoare, să fie îndoite şi rupte. Periază de sus în jos, pe verticală şi pe orizontală. Nu apăsa foarte tare pentru că lamelele din plastic sunt sensibile şi se pot deteriora.

Curăţă fiecare lamelă în parte
După ce ai îndepărtat stratul de praf, curăţă în profunzime fiecare lamelă folosind o lavetă umedă şi puţin detergent. Dacă nu ai lavetă, poţi şterge şi cu un burete de bucătărie sau cu o cârpă curată din bumbac. Ai grijă ca între almele să nu rămână aţe sau scame.

Foloseşte cu încredere detergentul
În cazul în care jaluzelele sunt foarte murdare, acestea trebuie demontate de la fereastră şi puse la înmuiat în apă caldă cu detergent. Atenţie cum manevrezi jaluzelele pentru că se pot defecta. Atenţie mare şi la firele care susţin lamelele şi le pliază pentru a nu se încâlci.

Spală sub jetul de la duş
Dacă te grăbeşti sau nu vrei să le ţii în apă la înmuiat, poţi pune jaluzelele sub jetul de la duş. Astfel, apa murdară se va scurge de pe ele şi se vor curăţa mult mai repede decât dacă ar fi fost lăsate la înmuiat.

Nu usca jaluzelele în lumina directă a soarelui
Pune la scurs jaluzelele nu înainte de a le şterge de apă cu o cârpă moale, uscată. Apoi, după ce apa s-a scurs bine, aşază-le la uscat. Evită lumina directă a soarelui pentru că, în timp, se vor decolora.

Loading...