4 trucuri ca să-ţi îngrijeşti hainele groase din lână

Ultima actualizare:

Spală cu apă călduţăHainele din lână se spală cu foaret mare grijă. Firele de lână se degradează în contact cu apa fierbinte, în contact cu sodă sau substanţe alcaline.

Este recomandat: -    să speli şi să limpezeşti hainele din lână în apă călduţă;-    să foloseşti fulgi de săpun sau un săpun de calitate, care să facă mult clăbuc;-    să speli prin presare;

Clăteşte cu oţetHainele din lână se clătesc de foarte multe ori, până când apa rămâne limpede şi curată.  Ca şi truc, poţi folosi pentru clătire şi apă de ploaie sau apă în care se opăreşte fasolea uscată. 

Tutunul, împotriva moliilor  După ce s-au uscat, hainele din lână se împachetează, dacă este vorba despre pulovere sau se aşează pe umeraş. Pentru a nu prinde miros stătut, pune pe rafturile dulapului pliculeţe odorizante de levanţică sau chiar mentă. De asemenea, pentru ca hainele tale să nu fie distruse de molii, foloseşte cu încredere naftalina. Astăzi există multe sortimente de naftalină plăcut mirositoare. Tot împotriva moliilor, poţi presăra printre haine câteva pliculeţe în care ai pus tutun.

Aeriseşte-le o dată pe lună Ai îmbrăcăminte din lână pe care o porţi mai rar? Este recomandat ca cel puţin o dată pe lună hainele să fie despăturite şi aerisite foarte bine. Atunci ai ocazia de a schimba odorizantele şi naftalina. Puloverele, rochiile sau pantalonii se aerisesc în balcon, pe timpul nopţii. Motivul? La lumina zilei şi mai ales din cauza razelor soarelui lâna se poate decolora.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net