4 trucuri ca să cureţi hota de bucătărie

Citeste tot despre: 

Pentru fiecare produs electrocasnic există soluţii diferite de curăţare, în funcţie de materialul din care este realizat. Dacă vrei să cureţi hota de aragaz, ar trebui să fii foarte atentă la produsele pe care le foloseşti. Unele zgârie vopseaua, altele nu sunt recomandate pentru inox. Uite ce trebuie să faci pentru o hotă de bucătărie curată lună!

Ai grijă să nu zgârii vopseaua - Asigură-te că materialul de curăţare folosit nu conţine particule ce ar putea să zgârie suprafeţele vopsite. Ideal ar fi să foloseşti soluţii lichide sau gel. Nu curăţa cu buretele de sârmă! De asemenea, nu folosi partea abraviză a buretelui pentru că ori vei zgâria metalul, ori culoarea buretelui se va impregna în vopsea.

Curăţă filtrele cu degresant puternic - Hota este una dintre electrocasnicele cel mai murdare de grăsime şi ulei. Iar dacă nu o cureţi frecvent, filtrele vor emana un miros greu, de rânced.  Cum se procedează? Acestea se demontează şi, pentru îndepărtarea peteleor sau urmelor de grăsime, se foloseşte un produs degresant mai puternic decât detergentul de vase. Scoate filtrele, ţine-le la înmuiat în apă cu degresant timp de o oră, iar apoi le poţi curăţa folosind un burete abraziv.

Când foloseşti detergent de vase –Cel mai bine vei şterge hota cu o lavetă înmuiată în apă caldă amestecată cu detergent. Astfel, vei proteja materialul dar şi vopseaua. După ce ai îndepărtat toate petele de murdărie, clăteşte bine cu apă. Dacă nu, pe hotă vor rămâne dâre inestetice, mai ales dacă aparatul tău electrocasnic este din inox.

Cum cureţi în locurile greu accesibile - Pelicula de grăsime se depune inclusiv printre butoanele aparatului şi este destul de greu de îndepărtat. Pentru asta, foloseşte o periuţă de dinţi cu peri moi pe care să torni câteva picături de detergent de vase. Dacă periuţa de dinţi nu te ajută, în locul ei poţi folosi câteva beţigaşe de urechi. Sunt subţiri, delicate şi pătrund în locurile greu accesibile dintre butoanele hotei.

Loading...