25 iulie este Ziua Internaţională a Bucătarilor! Putem face mai mult pentru cei care ne pun mâncare pe masă în fiecare zi

bucatari.jpg

Bucătarii restaurantelor de lux prepară mai multe feluri de mâncare pe care le servesc clienţilor
Bucătarii îşi sărbătoresc ziua gătind
foto: captura Facebook

Când vorbim despre un bucătar ne gândim la acea persoană îmbrăcată în alb din bucătăria unui restaurant de lux care prepară mâncăruri fine, extravagante. Este adevărat. Însă bucătari pot fi numiţi toţi experţii în arta şi ştiinţa gătitului, fie ei bloggeri culinari, brutari sau persoanele care care pun cina pe masa familiei. Cu toţii sunt sărbătoriţi pe 25 iulie.

Originea Zilei Internaţionale a Bucătarilor a fost organizată pentru prima dată în anul 2004 la inițiativa World Association of Chefs’Societies (WACS), asociație mondială alcătuită din alte 93 de asociații ale bucătarilor-șefi din întreaga lume.

Ziua Internațională a Bucătarilor

Azi nu sărbătorim exclusiv bucătarii din restaurantele scumpe, unde poate ajungem doar odată pe an. Cu toate că nu ştim exact de unde provine această sărbătoare, putem presupune că a fost instituită pentru a le mulţumi celor care ne fac vieţile frumoase gătindu-ne, scrie timeanddate.com

Cum putem sărbători Ziua Internaţională a Bucătarilor?

Dacă aveţi printre cunoştinţele voastre un bucătar profesionist, poate s-ar bucura dacă le-aţi trimite o felicitare.

Puteţi sărbători gătind o cină specială pentru persoana care vă pune mâncarea pe masă în fiecare zi.

Dacă vă decideţi pentru o cină în oraş, nu uitaţi să mulţumiţi bucătarului pentru mâncarea bună.

Ştiaţi că?

Boneta înaltă a bucătarului se numeşte toque blanche în franceză (ceea ce se traduce cu tocă albă).

Înălţimea bonetei e menită să arate rangul bucătarului, iar pliurile desemnează priceperea sa în arta culinară.

Loading...
 
 

Citește și

  • miklos tolnai antena 1 chefi la cutite

    Minciuna are picioare scurte şi s-a dovedit încă o dată în cazul concurentului de la Antena 1! Deşi superiorii de la "Chefi la cuţite" s-au convins că angajatul lor îndrugă verzi şi uscate la tv doar ca să impresioneze audienţa, la actualul loc de muncă el face în continuare parte din echipă. Miklos Tolnai lucrează la un local cu pretenţii din judeţul Dej şi le găteşte clienţilor unui hotel de trei stele.

  • radu rulga chefi la cutite

    Un copil face spectacol la "Chefi la cuţite". Deşi are doar patru ani, băieţelul va găti o prăjitură pentru juraţi, participarea lui fiind o premieră în show-ul culinar.