Secţie ambulatorie specială pentru tratarea dependenţilor de web

Citeste tot despre: 

În fiecare miercuri dimineaţă, după o programare prealabilă cei care au grave probleme de dependenţă şi sunt bolnavi cronic de această nouă maladie a secolului pot să apeleze la serviciile de psihologie oferite de medicul Donato Munno.

Ambulatoriul din Molinette a fost deschis ca parte integrantă a Departamentului de Neuroştiinţă din Regiunea Piemonte, coordonat de profesorul Filippo Bogetto.

Noua dependenţă poate ajunge să fie la fel de puternică şi distrugătoare ca dependenţa de droguri. Ideea de a crea o astfel de structură spitalicească a venit în urma unei teze de cercetare pe un eşantion de 100 de persoane.

S-a ajuns la concluzia că "dependenţa de Facebook" este una de tip haotic, nestructurată pe o anume substanţă sau acţiune ca în cazul drogurilor sau jocurilor de noroc. Persoanele cu o astfel de dependenţă suferă din punct de vedere social pentru că se izolează, pot avea probleme la locul de muncă, pot trăi iluzionaţi de o "realitate" greşit înţeleasă sau pot ajunge secătuiţi de resursele fizice din cauza privării de somn.

Citeşte aici care sunt recomandările specialiştilor

Loading...