Se rup drumurile din Japonia, în urma taifunului Melor

Citeste tot despre: 

Un taifun violent a afectat centrul Japoniei joi dimineaţă, provocând moartea unei persoane şi rănirea altor 32 şi pagube şi paralizând transporturile, au anunţat autorităţile şi presa.

Însoţit de ploi puternice şi rafale de vânt de până la 200 de kilometri pe oră, taifunul Melor a afectat prefectura Aichi (centrul ţării) de pe insula Honshu în jurul orei locale 5.00 (miercuri, 23.00 ora României) şi se deplasează către nord-estul insulei.

Televiziunile japoneze au difuzat imagini cu poduri prăbuşite, acoperişuri smulse şi arbori care blochează drumurile şi căile ferate.

Un vânzător de ziare în vârstă de 54 de ani a murit în prefectura Wakayama (centru-vest), după ce motoclicleta sa a lovit un arbore căzut pe şosea, potrivit poliţiei.

GALERIE FOTO

Cel puţin alte 32 de persoane din întreaga ţară au fost rănite şi peste 8.000 au fost evacuate, a anunţat televiziunea publică NHK.

Taifunul, format în Pacific, a scăzut uşor în intensitate atunci când a ajuns pe uscat, dar este în continuare periculos, a avertizat Takeo Tanaka, de la Agenţia Meterologică.

"Rafalele de vânt sunt violente şi ploile torenţiale. Este nevoie de prudenţă în faţa riscurilor alunecărilor de teren", a explicat el.

Circulaţia era perturbată în numeroase regiuni, iar unii şoferi au fost nevoiţi să îşi abandoneze vehiculele în mijlocul şoselelor inundate, potrivit imaginilor televiziunilor.

Circa 330 de zboruri, majoritatea care circulau pe rute interne, au fost anulate, la fel ca şi numeroase trenuri. La Tokyo, intemperiile au provocat închiderea liniei de tren circulare Yamanote, care transportă de obicei milioane de persoane pe zi.

Peste 50.000 de locuinţe au rămas fără curent electric în prefecturile Mie (centru-ţvest), Gifu (centru) şi în regiunea Tokyo, au anunţat mai multe companii de electricitate.

Compania de automobile Toyota şi-a suspendat producţia în cele 12 uzine din arhipelag.

Urmăreşte aici IMAGINI VIDEO


Loading...