Scandal în sutane: Dracul şi-a băgat coada la Facultatea de Teologie de la UVT

Ultima actualizare:

Preotul Viorel Cherciu s-a opus titluarizării unui coleg de-al său la catedra de teologie, pe care o "păstorea". Acesta i-a adresat câteva cuvinte "de dulce" şi s-a ales cu un proces. Mitropolia a încercat să-i împace şi să-l convingă pe Viorel Cherciu să renunţe la litigiu, susţinând că nu face nici cinste Bisericii Ortodoxe Române.

Şeful de catedră nu a vrut, şi a rămas şi fără binecuvântare de la Mitropolia Banatului, şi fără serviciu. A câştigat, în schimb, procesul de calomnie intentat lui Vasile Muntean, preotul care urma să fie titularizat, din punctul de vedere al lui Cherciu, "pe pile", pentru că ar fi fost coleg cu Patriarhul Daniel. Mitropolia Banatului crede că "sminteala" cadrelor didactice a plecat de la "jigniri reciproce".

Tot acest scandal a încintat spiritele în facultatea de teologie şi fiecare susţine că are dreptate. Motivele de la care a pornit toată tevatura ţin de obiceiuri lumeşti şi nu de dezbateri dogmatice, aşa cum s-ar putea crede despre nişte feţe bisericeşti.

„Răspopitul"

Cherciu a fost cadru didactic la facultatea mai sus-amintită timp de 16 ani şi şef de catedră doi ani, până să fie concediat de către conducerea UVT. El spune că toate problemele au apărut din cauză că Vasile Muntean, preot lugojean, care predă la facultate din postura de colaborator, ar fi fost favorizat.

Află aici detalii despre scandalul sutanelor!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net