Să-i dăm lui Luca o şansă la viaţă!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

"Mă numesc Luca şi am doar un anişor. Când am apărut pe lume, am crezut că o să le aduc părinţilor mei doar bucurii, dar, din păcate, nu a fost aşa. În decembrie 2008, medicii au depistat că sufăr de leucemie şi de atunci, părinţii mei încearcă să facă tot posibilul să mă păstreze lângă ei".

Aşa începea povestioara tristă a unui bebeluş din Bucureşti, ai cărui părinţi au început, anul trecut, o luptă grea împotriva bolii care încearcă să le răpească îngeraşul.

Au făcut paşi importanţi graţie ajutorului semenilor, însă au încă nevoie de mulţi bani pentru ca Luca să devină un copil sănătos. Important e, însă, că medicii îi dau speranţe de vindecare.

Luca-Ştefan Lixandru s-a născut pe 10 decembrie 2007. Un an mai târziu, pe 30 decembrie 2008, Luca a fost diagnosticat cu Leucemie Acută Limfoblastică, forma High Risk.

A început imediat tratamentul chimioterapeutic, la Institutul Clinic Fundeni. După şase luni, apelând la presă şi prieteni, părinţii au reuşit să strângă bani şi l-au dus pe Luca la o clinică din Israel, pentru efectuarea unui set de analize amănunţite.

O lună mai târziu s-au întors la Bucureşti şi au completat formularele necesare depunerii dosarului la Ministerul Sănătăţii pentru obţinerea fondurilor de la stat, Luca având nevoie de un tratament chimioterapeutic care nu se putea realiza în România. Dosarul însă a fost respins. Luca a fost internat din nou la Fundeni, în iulie 2009.

Părinţii au găsit înţelegere şi sprijin la Fundaţia „Mereu Aproape", de la care Luca a primit 40.000 de euro, bani cu care în septembrie 2009 a plecat în Italia, la o clinică din Genoa.

image

În prezent Luca este în Italia, iar tratamentul este extrem de costisitor şi de lungă durată - se întinde pe o perioadă de doi ani, costurile ajungând la 100.000 de euro. Mama îi e alături, iar tatăl munceşte în ţară ca să le trimită cât mai mulţi bani. Dar singur nu poate face faţă.

În plus, medicii italieni au descoperit că Luca are nevoie urgent de o intervenţie chirurgicală, diagnosticându-l şi cu craniostenoză. Operaţia costă 7.000 de euro.

image

Peste câteva zile, pe 10 decembrie, este ziua lui Luca. Donaţi oricât de puţin pentru el! Să îl ajutăm împreună să împlinească 2 ani cu speranţa că, într-o zi, se va întoarce acasă sănătos!

Vezi aici un filmulet cu simpaticul Luca!

Fii bun, ajută!

Cont Lei: RO88 PIRB 2501 7244 0500 3000

Cont Euro: RO25 PIRB 2501 7244 0500 2000

Cod swift: PIRB ROBU; Banca Piraeus, sucursala Pipera.

CUI R18990288

Conturile aparţin Fundaţiei COSMIR a trustului Adevărul Holding.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net