Rusia şi-a inaugurat primul tren de mare viteză

Ultima actualizare:

Trenul, vopsit în roşu şi gri, culorile Societăţii căilor ferate ruseşti (RZD), a fost lansat din gara moscovită Leningrad, urmând să parcurgă distanţa până la destinaţie în trei ore şi 45 de minute, faţă de trenul expres care o acoperă în patru ore şi 30 de minute, transportând 600 de pasageri.

Furnizat de grupul german Siemens, "Sapsan" (şoim pelerin, în limba rusă) va putea atinge viteze de 250 km/h între cele două oraşe aflate la 650 km unul de altul, ceea ce constituie o premieră în Rusia, scrie Agerpres.

Contractul de mai multe sute de milioane de euro încheiat de RZD cu Siemens prevede livrarea a opt exemplare ale acestui tren de model Velaro şi asigurarea unor servicii de întreţinere timp de 30 de ani.

Preşedintele director general al RZD, Vladimir Iakunin, care face parte dintre pasagerii primei curse, a subliniat că Sapsan "nu este doar un tren, ci o altă viaţă, o altă tehnologie, un alt transport".

Interogat despre securitatea Sapsan, în contextul atentatului împotriva Nevski Express soldat cu 27 de morţi, Iakunin a subliniat că "volumul de eforturi depus în acest sens este fără precedent", dar nu a precizat care sunt aceste eforturi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net