Revelion 2010 pe glob: cu poliţia în coaste!

Ultima actualizare:

    2010, întâmpinat cu fast pe mapamond: Sydney, Australia (Foto: Reuters)
2010, întâmpinat cu fast pe mapamond: Sydney, Australia (Foto: Reuters)

Revelionul 2010 n-a fost chiar o petrecere veselă în mari metropole ale lumii: la New York, autorităţile le-au interzis petrecăreţilor veniţi să celebreze Anul Nou în faimoasa Times Square să poarte rucsaci, la Antipozi, în Sydney au fost impuse reguli aspre referitoare la băutul în public, în timp în Thailanda, la Bangkok, măsurile de securitate au fost draconice.

La New York, locul uneia dintre cele mai mari petreceri de Revelion din lume, unde sunt aşteptate în fiecare an circa un milion de persoane, accesul oamenilor a fost limitat de bariere, în timp ce prin mulţime au patrulat agenţi de poliţie în uniformă şi în civil. În garajele din zonă au fost desfăşurate percheziţii în căutare de bombe, în timp e în perimetrul adiacent Times Square au fost instalate detectoare de agenţi radiologici şi chimici.

În Auckland, Noua Zeelandă, străzile au fost închise, vânzarea de alcool a fost interzisă, în vreme ce poliţia patrula pe străzi. În vecini, la Sydney (Australia), principala grijă a poliţiei a fost alcoolul: peste 2.500 de ofiţeri de poliţie au patrulat pe străzi, în unele zone ale oraşului vânzarea de băuturi alcoolice fiind interzisă. De asemenea, au fost folosite patrule de poliţie cu câini dresaţi pentru a depista droguri. "Oamenii s-au săturat până peste cap de idioţii beţi care nu se pot abţine şi le strică altora seara", a declarat Michael Daley, ministru de interne al statului New South Wales, care cuprinde şi celebra metropolă australiană.

Vezi aici o super-galerie cu imagini de Anul Nou din jurul lumii!

simeon stalpnicul png

În Thailanda, poliţia a desfăşurat o forţă de circa 20.000 de poliţişti, în principal la 39 de locaţii din jurul capitalei Bangkok. În jur de 4.000 de poliţişti au fost amplasaţi în vecinătatea unui centru de shopping din centrul capitalei, unul dintre locurile vizate de atentatele teroriste de acum trei ani, în care au murit trei persoane şi au fost rănite alte 36.

La Berlin, unde de fiecare Revelion se adună în jur de un milion de persoane în faţa Porţii Brandenburg, oamenii au fost percheziţionaţi de forţe de securitate, amplasate la punctele de acces.

În Brazilia, pe plaja Copacabana din Rio de Janeiro, unde anual se adună cam două milioane de persoane pentru a urmări artificiile de Anul Nou, aproape 1.500 de membri ai poliţiei militare au fost desfăşuraţi pe întreaga lungime a celebrei plaje, de circa 5 km. Plaja a fost supravegheată şi prin intermediul unor camere cu vedere în infraroşu, în timp ce poliţia a instalat circa 30 de posturi de observaţie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net