Reţea de tineri acuzaţi de phishing destructurată

Ultima actualizare:

Poliţiştii buzoieni din cadrul DIICOT Buzău au destructurat o reţea de tineri care comiteau atacuri de tip phishing şi care au produs un prejudiciu de circa 1.000 000 lei în conturile mai multor persoane din România, atacurile vizând, însă şi conturi din Europa, transmite Mediafax

Tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 31 de ani erau vizaţi de poliţişti din luna decembrie 2008.

În urma efectuării percheziţiilor, au fost depistaţi 16 dintre membrii grupării, fiind ridicate în vederea cercetărilor mai multe sisteme informatice şi suporţi de stocare a datelor informatice şi indisponibilizate, în vederea confiscării, un autoturism de lux, în sumă de 59.000 lei, 11 ceasuri de firmă şi bijuterii din aur. De asemenea, în urma percheziţionării a două locuinţe din Buzău din Bucureşti au fost găsite două pistoale cu gaz lacrimogen deţinute ilegal.

În urma audierilor, oamenii legii au dispus ca şase dintre tineri - patru din Buzău şi doi din Bucureşti - să fie reţinuti în timp ce ceilalţi au fost eliberaţi, cercetările în cazul lor continuând însă.

Prejudiciu de un milion de lei

Pe parcursul documentării, s-a stabilit că patru indivizi, toţi din Buzău, care aveau cunoştinţe în domeniul informaticii, au clonat pagini de Internet - Banking ale unor instituţii bancare din România, obţinând datele de identificare ale titularilor mai multor conturi bancare.

Gruparea a intrat în legătură cu alte patru persoane din Buzău şi Bucureşti, racolând 15 tineri, folosiţi ca "săgeţi", cărora li s-au deschis conturi la diverse unităţi bancare. În aceste conturi, liderii grupării transferau sume de bani obţinute din conturile victimelor atacurilor tip "phising", estimându-se un prejudiciu total de circa un million de lei.

Din conturile create, cei 15 tineri folosiţi pe post de "săgeţi" au retras o mare parte a sumelor de bani transferate, liderii grupării primind 60 %, iar restul fiind împărţiţi între racolatori şi "săgeţi".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net