Reacţii la anunţul lui Băsescu: «Vom ieşi cu toţii în stradă, ca în Grecia!»

CLIIMA20100507_0021_1.jpg

Reprezentanţii bugetarilor cred că procentele anunţate de Băsescu vor duce la mişcări de stradă de amploarea celor din anii '90

Anunţarea asprelor măsuri de austeriate de către preşedintele Traian Băsescu, printre care reducerea salariilor cu 25% şi a pensiilor cu 15%, a provocat nemulţumire în rândul sindicaliştilor.

Citeşte şi:

Salariile bugetarilor se reduc cu 25%. Pensiile şi ajutorul de şomaj, cu 15%. Cum comentezi?

Hossu: 35% din bugetarii cu salarii mici îşi vor pierde locul de muncă

Transportatorii: «De data asta, ne oprim timp de 15 minute. Apoi blocăm Bucureştiul"

Reprezentanţii marilor confederaţiilor sindicate s-au întrunit de urgenţă pentru a discuta un posibil plan de proteste.

Cornea: Dacă reduc salariile şi pensiile vom, ieşi cu toţii în stradă, ca în Grecia

Vicepreşedintele CSDR, Aurel Cornea, a declarat, că reducerea salariilor cu 25% şi a pensiilor cu 15%, va duce la celeaşi tulburări sociale ca în Grecia. Acesta a precizat că este inadmisibil ca toată povara unei guvernări "iresponsabile" să fie "aruncată" în spatele poporului.

"Această guvernare a eşuat şi ar trebui să plece. Dacă recurge la aceste măsuri şi pensionarii şi bugetarii vor muri de foame", a subliniat Cornea, citat de Mediafax.

Acesta a precizat că în Grecia oamenii au ieşit în stradă având salarii de peste 2.000 de euro, nu 400 de euro ca la noi.

"Preşedintele ar trebui şă-şi aducă aminte ce a promis în campania electorală şi ce angajări şi-a luat", a adăugat Cornea.

Preşedintele Cartelului Alfa, Bogdan Hossu, crede că reducerea drastică a pensiilor şi salariilor bugetarilor, cu procentele anunţate de preşedintele Traian Băsescu, va duce la mişcări de stradă de amploarea celor din anii '90.

loading...
Loading...